Martes, 4 de agosto, 2020  |  
Benlloch lamenta que els tres expedients urbanístics del PP bloquejen econòmicament a l’Ajuntament Benlloch lamenta que els tres expedients urbanístics del PP bloquejen econòmicament a l’Ajuntament

- 3 julio, 2020 -

Un informe d'Intervenció impedeix reajustar el pressupost i pagar els imprevistos causats de la Covid-19 Benlloch lamenta que els tres expedients urbanístics del PP bloquejen econòmicament a l’Ajuntament

Un informe d’Intervenció impedeix reajustar el pressupost i pagar els imprevistos causats de la Covid-19

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que “de nou l’urbanisme del PP, la mala gestió, el balafiament i els empastres d’una etapa negra per a la ciutat” tornen a “impactar” en els comptes municipals. L’alcalde, que ha comparegut a través de vídeo conferencia davant els mitjans de comunicació, ha explicat que amb la reactivació dels terminis administratius i processals “com ja prevéiem, ens arriben males notícies”. Així les coses, la modificació de crèdit que tenia previst aprovar l’equip de govern en aquests dies per a “reestructurar i redefinir el pressupost de 2020”, després de l’esforç econòmic imprevist que ha hagut d’assumir el consistori amb motiu de la crisi per la Covid-19, ha quedat de moment bloquejada per un informe del departament d’Intervenció a causa de tres expedients urbanístics als quals ha de fer front l’Ajuntament durant aquest any.

Benlloch ha detallat que “la nostra idea era reajustar el pressupost amb 806.000 euros de romanents del passat any” per a distribuir-los entre les diferents regidories i “garantir que es puguen cobrir les necessitats fins a final d’any”, després de “tots els imprevistos als quals hem hagut de fer front en aquests tres mesos per a donar resposta a la crisi i el cost de la qual, que estem calculant al detall, s’acostarà als 1,5 milions d’euros”, segons ha avançat.

Expedients urbanístics

Aquesta planificació s’ha topat amb tres expedients urbanístics ‘heretats’ de l’etapa del Partit Popular. Una cessió de terrenys per a l’obertura d’un carrer en la partida Madrigal, que es remunta a 2005; un altre expedient per terrenys entre l’avinguda França i el carrer Furs de València que data de 1995 i un tercer de 2002 per un altre solar en el Camí Vell Castelló-Onda. En total, els propietaris reclamen a l’Ajuntament 1.426.623 euros, mentre que la valoració del Jurat d’Expropiació és de 756.490 euros i la valoració que realitzen els tècnics municipals se situa en els 516.445 euros. “Encara que en els tres casos estem litigant en els jutjats per a defensar la nostra valoració, la realitat és que els 516.445 euros, que és la valoració els tècnics municipals han acceptat, hem de pagar-los abans de destinar-ho a altres coses”, ha indicat el primer edil. En aquest sentit, l’informe d’Intervenció adverteix que, “malgrat la crisi i de les despeses extraordinàries per la Covid-19, no podem comprometre’ns a realitzar despesa futura si no hem pagat obligacions que es deuen del passat”.

“De nou l’Ajuntament de Vila-real està bloquejat per les il·legalitats, els empastres del PP i la nova normalitat ens torna a posar en la dificultat de gestionar el passat heretat, el present i també el futur, perquè no renunciem a seguir amb el nostre model de ciutat, la nostra aliança amb la societat civil, més ara que aquesta crisi ens ha deixat un miler més d’aturats a la ciutat; no podem parar les màquines i treballarem per a tirar avant”, ha subratllat l’alcalde.

Benlloch ha avançat que intentarà negociar amb els propietaris la possibilitat de pagar aquestes resolucions urbanístiques en el pressupost de 2021. No obstant això, ha reconegut que no descarta un préstec per a pagar l’urbanisme “després de l’esforç que havíem fet d’ajustar el pressupost d’enguany per a reduir l’endeutament perquè prevéiem que tindríem nous empastres, a pesar que ja portem 28,3 milions d’euros pagats per l’urbanisme i a més ens queden 10 milions d’euros encara per abonar del préstec del PP”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *