domingo, 17 de octubre, 2021  |  
L’alcalde de Vila-real mediarà amb Generalitat per a resoldre la situació a la residència DomusVi, afectada per covid L’alcalde de Vila-real mediarà amb Generalitat per a resoldre la situació a la residència DomusVi, afectada per covid

- 9 septiembre, 2021 -

Els familiars han demanat la reunió davant el tancament preventiu de la residència i els nombrosos casos i fins a 4 morts que s’han... L’alcalde de Vila-real mediarà amb Generalitat per a resoldre la situació a la residència DomusVi, afectada per covid

Els familiars han demanat la reunió davant el tancament preventiu de la residència i els nombrosos casos i fins a 4 morts que s’han registrat. Des de ReCoVa reclamen un nou model de gestió dels centres i la redefinició dels protocols covid-19, que consideren tenen un impacte negatiu en la qualitat de vida dels usuaris de les residències

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, s’han reunit aquest matí amb una representació dels familiars d’usuaris de la residència DomusVi Vila-real, a petició dels propis familiars, que han sol·licitat del consistori intermediació amb la Generalitatper a resoldre la situació en el centre, després de la declaració d’un brot de covid-19 i el tancament preventiu de la residència. En la trobada,han participat el portaveu a Castelló de ReCoVa (Residències de la Comunitat Valenciana), Manuel García Álvarez; i els familiars de residents de Domus Vi i associats a ReCoVa Juana Torres i Pilar Ribelles.

“Des de l’Ajuntament estem seguint amb preocupació la situació en la residència, després de la declaració d’un brot pel qual hem hagut de lamentar novament la pèrdua de quatre vides en un col·lectiu especialment vulnerable com és el dels nostres majors. Per descomptat, volem fer arribar el nostre més sentit condol per aquestes defuncions i els familiars dels usuaris del centre compten amb nosaltres per a tot allò en què puguem ajudar-los per a millorar la comunicació amb la Generalitat i, sobretot, la situació en la residència, tancada des de fa ja un mes amb motiu d’aquest brot”, valora l’alcalde, José Benlloch. Sobre aquest tema, el primer edil s’ha compromés a estar pendent de tota l’evolució del brot registrat en el centre així com exigir als responsables autonòmics i a l’empresa una major comunicació i transparència. De la mateixa manera, Benlloch també ha oferit la mediació de l’Ajuntament per a traslladar les reivindicacions d’aquest col·lectiu, “que s’emmarquen en un ànim de millorar la qualitat de vida dels nostres majors”.

Per part seua, el portaveu de ReCoVa a Castelló ha agraït a l’Ajuntament la ràpida resposta i la seua predisposició a col·laborar.“Demanem aquesta reunió a l’alcalde per a poder plantejar-li de primera mà quina és la nostra situació i la dels nostres familiars en la residència de Vila-real i demanar-li també que ens ajude en la intermediació amb la Generalitat”, assenyala Manuel García, qui ha volgut agrair al consistori la rapidesa en la resposta, “en menys de 72 hores” des de la petició de reunió.A més de la situació en Domus Vi, els familiars representats en ReCoVa reclamen un nou model de gestió dels centres i la redifinició dels protocols covid-19, que consideren tenen un impacte negatiu en la qualitat de vida dels usuaris de les residències. En concret, alerten de la insuficient ràtio de professionals per resident i la necessitat de canviar alguns protocols,unes demandes que traslladaran aquesta vesprada en una reunió amb responsables de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Benlloch recorda que “malgrat que l’Ajuntament no té cap competència en qüestions relacionades amb les residències, com sempre he fet, considere que des de l’administració més pròxima a la ciutadania la meua obligació és escoltar, oferir mediació i col·laborar, en la mesura que siga possible amb els recursos disponibles, amb els problemes que tenim a la nostra ciutat”. “Així ho vam fer des del primer moment de la pandèmia amb la cessió del Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar, l’alberg per a allotjar a temporers que pogueren haver d’estar en aïllament o el Centre de Congressos i l’Estadi de la Ceràmica per al procés de vacunació”, incideix. A més, el primer edil ha explicat als familiars dels usuaris que en el seu moment l’Ajuntament va estar al costat de la Generalitat Valenciana col·laborant quan es va intervindre la residència Verge de Gràcia per la pandèmia, així com fent costat als residents i les seues famílies pel possible tancament de la resident Sant Llorenç.

L’alcalde ha donat compte del seguiment i la preocupació que tant ell mateix com la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, han mantingut des del principi d’aquesta pandèmia amb els responsables de l’empresa que gestiona la residència Domus Vi, així com durant aquest brot. Finalment, l’alcalde ha confirmat la bona evolució dels 9 residents de Domus Vi que estan hui dia hospitalitzats i la ràpida incorporació per alta de diversos treballadors.

A més de la intermediació directa de l’alcalde, en la trobada s’ha acordat mantindre obert un canal de comunicació contínua amb l’Ajuntament, a través de la responsable de Sanitat i primera tinenta d’alcalde.

 

Whatsapp Telegram