Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

José Benlloch destaca la llavor "d'inclusió" que fa l'assocació Afym LGTBI+ a Vila-real

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

"Donen visibilitat a la realitat d'un col·lectiu que ha sofert i sofreix greus discriminacions que una ciutat plural, oberta i integradora com la nostra no pot tolerar", ha explicat l'alcalde en la reunió amb la presidenta de l'entitat, Soraya Porta

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit amb la presidenta de l'associació Afym LGTBI+, Soraya Porta, i la vicepresidenta de l'entitat, Gissel Bravo, amb l'objectiu de conèixer millor el treball que desenvolupa l'associació en la defensa dels drets i la igualtat efectiva de les persones trans a Vila-real.

Entre altres qüestions, en la trobada, en el qual també va participar la regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, es va abordar la necessitat de dotar d'una seu social a l'entitat, que, entre altres qüestions, prestarà servei per a l'orientació, assessorament i inserció laboral de les persones transgènere.

“L'associació Afym LGTBI+ i la seva presidenta, Soraya Porta, desenvolupen una labor fonamental en la nova Vila-real del segle XXI més inclusiva i diversa que volem, donant visibilitat a la realitat d'un col·lectiu que ha sofert i sofreix greus discriminacions que una ciutat plural, oberta i integradora com la nostra no pot tolerar”, valora Benlloch, qui avança la voluntat de l'equip de govern de treballar de la mà de Afym LGTBI+ perquè l'entitat pugui comptar amb una seu social pròpia on desenvolupar la seva activitat.

“En la nostra associació, treballem des de fa gairebé cinc anys amb personal tècnic i especialitzat per a ajudar i acompanyar a les persones trans en tota mena de situacions en les quals, lamentablement, ens continuem trobant encara avui dia. Situacions com l'accés a una ocupació o la discriminació social per transfòbia, que des de Afym LGTBI+ tractem de combatre amb totes les eines al nostre abast. Per a això, és fonamental poder comptar amb una seu fixa i amb les condicions adequades”, apunta Porta.

Entre altres qüestions, Afym LGTB+ presta servei d'assessorament psicològic, jurídic i acompanyament tècnic. Servei al qual en breu se sumarà l'orientació i suport per a la inserció laboral de persones trans. Per a això, Porta participa en una formació especialitzada impartida per Lambda València que acreditarà a l'associació local per a la prestació d'aquest nou servei, que suma també al treball exercit per Afym i la seva presidenta en la xarxa Orienta, l'oficina integral LGTBI de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i també com a Punt Violeta i Punt Arc de Sant Martí acreditats per a l'atenció, prevenció i lluita contra qualsevol tipus d'agressió o delictes d'odi per raó d'identitat de gènere.