miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Benicàssim recupera la tradicional benedicció i repartiment de La Coqueta Benicàssim recupera la tradicional benedicció i repartiment de La Coqueta

- 16 enero, 2022 -

La jornada del diumenge tindrà l'encesa de la foguera, la desfilada i l'actuació de l'orquestra 'Top zero' Benicàssim recupera la tradicional benedicció i repartiment de La Coqueta

La jornada del diumenge tindrà l’encesa de la foguera, la desfilada i l’actuació de l’orquestra ‘Top zero’

 Castellón Información

Benicàssim recupera hui un dels seus actes més tradicionals i amb major arrelament entre els seus veïns: La Coqueta.

Després de les activitats infantils que han tingut lloc aquest migdia en el pàrquing del Clot, el volteig de campanes a les 19.00 hores anunciarà l’encesa de les fogueres que es realitzaran en diferents punts del municipi. Un ritual que, a les 22.00 hores donarà pas al tradicional acte de benedicció i repartiment de la Coqueta.

La concentració de participants en la desfilada es realitzarà enguany en la plaça de les Corts Valencianes a les 21.30 hores, i mitja hora més tard es procedirà a l’acte de benedicció del dolç típic. A tots els participants se’ls exigirà el compliment de les mesures de seguretat, com ara distanciament social i l’ús de màscara.

La desfilada finalitzarà al carrer Sant Tomàs on es procedirà al repartiment de les coquetes per part de les reines de les festes, Carla Soriano i María Eixau, i les dames Andrea Martí, Alicia Pallarés Hernández i Emma Badenes. “Ateses les recomanacions sanitàries, enguany no hi haurà concurs de carros i carrosses i el repartiment de coquetes solo es realitzarà entre els participants de la desfilada per a evitar amb això aglomeracions del públic assistent”, ha indicat el regidor de Festes, Arturo Martí.

La jornada del diumenge finalitzarà en la carpa de festes amb l’actuació de l’orquestra Top Zero i serà el preludi al dia festiu en honor a Sant Antoni Abad. Per al dilluns 17, els veïns i veïnes de Benicàssim mostraran el seu fervor pels patrons amb la processó i ofrena que es durà a terme després de la missa que tindrà lloc a les 11.00 hores en el nou complex parroquial.

Whatsapp Telegram