Noticias Castellón
lunes, 06 de febrero del 2023 | Última actualización: 23:44

Benicàssim arranca la IX Fira de la Salut amb tallers de primer auxili, Mindfulness i sessions de tonificació

Tiempo de Lectura: 1 minutos

Noticias Relacionadas

La programació continua durant tot el dia amb xarrades i taules informatives sobre la Covid-19 o l'etiquetatge nutricional

Castellón Información

La salut i el benestar estan hui presents en la plaça Constitució de Benicàssim amb motiu de la Fira de la Salut. La programació de la novena edició ha començat amb un taller de primers auxilis a càrrec de Creu Roja Espanyola, seguit del taller 'com endolcir la teua vida amb salut' impartit per Mamá Bio Supermercat Ecològic. Després d'això ha tingut lloc un taller de Mindfulness a càrrec de M.ª Emilia Ponce i al migdia s'ha programat una sessió de tonificació amb banda ampla elàstica impartit pel Centre esportiu BeniSport. Així mateix, durant tot el matí el públic infantil ha pogut participar en els tallers que s'han organitzat. I, a més, de les diferents activitats programades, la Fira de la Salut ha comptat amb la participació del Centre de Salut de Benicàssim, Creu Roja Espanyola, l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Associació de Dany Cerebral (Ateneo), Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, Alcohólicos Anónimos, Associació de Diabètics Lledó i Cero Barreras Movilidad Personal.

 width=

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut agrair la participació i implicació de professionals “del nostre Centre de Salut, associacions locals i col·lectius provincials que, un any més, se sumen a un complet programa on la salut i el benestar són els protagonistes durant una setmana a Benicàssim”.

I és que la Fira de la Salut forma part de la programació de la IX Setmana de la Salut que es desenvoluparà fins el dissabte. Com ha informat la regidora responsable de l'àrea, Vanessa Batalla, “les activitats obertes al públic en general continuaran el dimecres 11 a les 8.30 hores amb la Marxa de la Salut des del Centre de Salut de Benicàssim fins al Voramar”. Al migdia tindrà lloc 'Bebe Balla' activitat dirigida a embarassades en el Centre de Salut. El divendres dia 13 en la seu de l'Associació Mestresses de casa de Benicàssim, els metges Inmaculada Boronat Brugger i Rafael Mas Lucas impartiran la conferència “Conviure amb el Covid”, mentre que a les 17.30 hores en el Casal Jove es parlarà sobre l'etiquetatge nutricional de la mà de la infermera Beatriz Lacruz Pérez.

Finalment, el binomi salut i esport seran presents el dissabte 14 amb la jornada femenina de defensa personal que es realitzarà en l'IES Violant de Casalduch de 10.30 a 13.30 hores.

A més, dins de la IX Setmana de la Salut s'han programat diferents activitats en els centres educatius. Les Escoles Infantils Municipals Pintor Tasio i Doloretes acolliran l'activitat de primers auxilis en bebés a càrrec de l'infermer Marcos Vallejo Torrejón, mentre que els col·legis seran l'escenari per a l'activitat sobre prevenció del mosquit tigre amb Adriá Ruiz Carrillo i David Bravo Minguet, de l'empresa CTL. Finalment, l'IES Violant de Casalduch acollirà la conferència i taller sobre reanimació cardiopulmonar de la mà de les infermeres M.ª Dolores Parreño Membrado i Paloma López López.