viernes, 30 de octubre, 2020  |  
Conselleria d’Habitatge i Arquitectura selecciona el projecte de remodelació de la plaça del Mercat de Benicarló Conselleria d’Habitatge i Arquitectura selecciona el projecte de remodelació de la plaça del Mercat de Benicarló

- 19 junio, 2020 -

Es renovaran els paviments i el mobiliari, i s'integrarà l'edifici amb el seu entorn per a promoure'n nous usos i activitats Conselleria d’Habitatge i Arquitectura selecciona el projecte de remodelació de la plaça del Mercat de Benicarló

Es renovaran els paviments i el mobiliari, i s’integrarà l’edifici amb el seu entorn per a promoure’n nous usos i activitats

Castellón Información

La Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, ha comunicat a l’Ajuntament de Benicarló que ha seleccionat el projecte de regeneració urbana de la plaça del Mercat dins de la convocatòria de subvencions per a desenvolupar projectes d’actuacions urbanes en municipis de la Comunitat Valenciana.

El projecte és una proposta d’intervenció i regeneració urbana de l’entorn de la plaça del Mercat. Es renovaran els paviments i el mobiliari, i s’integrarà l’edifici amb el seu entorn per a promoure’n nous usos i activitats.

La iniciativa de l’Ajuntament de Benicarló és una proposta d’intervenció, regeneració urbana i rehabilitació de l’entorn de la plaça del Mercat per tal d’afavorir una nova imatge del nucli central de la ciutat. El gruix del projecte se centra en la renovació dels paviments, mobiliari, elements vegetals i integració de l’edifici amb el seu entorn, de forma que l’espai recupere vida i ús per a altres activitats.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat molt satisfeta per la selecció d’aquest projecte i ha remarcat que «la remodelació de la plaça del Mercat afavorirà la imatge de la zona i projectarà el Mercat com a motor del comerç local».

La Conselleria ha emplaçat l’alcaldessa a participar en un acte que tindrà lloc el pròxim 25 de juny a la Casa dels Caragols de Castelló, on es presentaran les diferents actuacions que es realitzaran en la província.

50.000 euros per a activitats extraescolars

D’altra banda, Miralles, ha anunciat avui que Educació aportarà 50.000 euros a l’Ajuntament per a subvencionar l’organització d’activitats extraescolars. El tram subvencionable abasta des de l’1 de juliol de 2020 fins al 23 de juny de 2021, de manera que serveis com l’Escola d’Estiu o el campus esportiu Diverestiu que organitza l’Ajuntament per a aquest mes de juliol podran acollir-se a aquestes ajudes.

escola_estiu Benicarló

L’alcaldessa ha valorat positivament la decisió de la Generalitat d’atorgar aquestes subvencions que, ha dit l’alcaldessa, «suposaran una reducció molt important de la despesa que fem cada any en activitats extraescolars». L’alcaldessa ha afegit que «a banda dels campus estivals, també es podran beneficiar de les ajudes les activitats extraescolars que organitzarem durant el curs 2020-2021».

Aquesta subvenció forma part dels 9 milions d’euros en ajudes que la Conselleria d’Educació ha aprovat per a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana. En concret, es destinaran 3,32 milions d’euros als municipis de la província d’Alacant; 1,25 milions d’euros als municipis de la província de Castelló; i 4,42 milions d’euros als municipis de la província de València.

Segons ha anunciat la Conselleria, s’abonarà el 100% de les ajudes de manera anticipada a tots els ajuntaments.

Google+
Whatsapp Telegram