martes, 24 de noviembre, 2020  |  
Els Serveis Socials de Benicarló gestionen ajudes d’emergència social a 196 famílies des de l’inici de la crisi Els Serveis Socials de Benicarló gestionen ajudes d’emergència social a 196 famílies des de l’inici de la crisi

- 3 junio, 2020 -

S'han entregat vals d'alimentació a bescanviar al supermercat Consum a 264 famílies per un import total de 27.170 euros Els Serveis Socials de Benicarló gestionen ajudes d’emergència social a 196 famílies des de l’inici de la crisi

Durant els mesos de març, abril i maig s’han entregat vals d’alimentació a bescanviar al supermercat Consum a 264 famílies per un import total de 27.170 euros

Juan José Benito/Castellón Información

Serveis Socials de Benicarló gestiona ajudes d’emergència social a 196 famílies des de l’inici de la crisi social i econòmica motivada per la pandèmia de la Covid-19.

Així, des de l’inici de la crisi sanitària i fins el passat 31 de maig, el Centre Social Municipal La Farola ha gestionat ajudes d’emergència social a un total de 196 famílies.

En el mes de març van ser 55 famílies les que van rebre les ajudes directes de l’Ajuntament, amb un import total de 23.410 euros. En el mes d’abril es van gestionar ajudes a 71 famílies amb un import econòmic de 42.525 euros. I en el mes de maig s’han obert 70 expedients familiars.

Tanmateix, durant els mesos de març, abril i maig, l’Ajuntament ha gestionat també l’entrega de vals d’alimentació a 264 famílies, unes 500 persones, per un import total de 27.170 euros.

Renda Valenciana d’Inclusió

Pel que fa a la Renda Valenciana d’Inclusió, són 66 les famílies de Benicarló que l’estan cobrant. En funció de les característiques de la unitat familiar, l’import de la prestació pot variar però cada família cobra de mitjana al voltant de 680 euros mensuals.

A més, 9 famílies estan cobrant la renda d’ingressos mínims, que suposa una aportació mensual mitjana de 365 euros.

L’alcaldessa, Xaro Miralles, ha recordat que “a més de les ajudes que es gestionen directament des de Serveis Socials, l’Ajuntament està donant suport a la tramitació de les dos convocatòries d’ajudes al lloguer que ha publicat la Generalitat, que també serviran per a alleujar les necessitats de les famílies més vulnerables”.

Per la seva part la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá ha remarcat que “l’Ajuntament treballa de forma coordinada amb Caritas i Creu Roja per a agilitar els tràmits i cobrir les necessitats de manera immediata”. Entre les dos entitats estan atenent unes 300 famílies, ha explicat Cerdá.

Tanmateix, la regidora s’ha reafirmat en el criteri professional de no reobrir el menjador social, “és més rendible econòmicament i socialment destinar els recursos que destinaríem a un menjador social a ajudes directes per a què les famílies puguen gestionar-se els seus ingressos i no hagen d’anar a fer cua per a tindre un plat a taula”.

Google+
Whatsapp Telegram