Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 09:35

L'actor benicarlando Àngel Fígols serà el mantenidor de les Festes Patronals la nit del dissabte 21 d'agost

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

Va començar la seua trajectòria com a actor al seu poble, amb el grup de Teatro de Guardia, de Josi Ganzenmüller

Castellón Información

Les Festes Patronals 2021 ja tenen mantenidor. Es tracta de l'actor, director i guionista benicarlando Àngel Fígols Llorach, que serà l'encarregat de llegir el pregó inaugural de les Festes la nit del 21 d'agost. Així ho ha informat l'alcaldessa, Xaro Miralles, a la Junta de Portaveus, abans que el Ple ordinari del mes de juliol aprove oficialment el seu nomenament.

Àngel Fígols (Benicarló, 1976) és llicenciat en Art Dramàtic per l'Escola Superior d'Art Dramàtic (Esad) de València i és conegut sobretot per la seua aparició en sèries televisives com L'Alqueria Blanca, La Vall i La Forastera.

Va començar la seua trajectòria com a actor a Benicarló, amb el grup de Teatro de Guardia, de Josi Ganzenmüller, amb l'obra Las bicicletas son para el verano, i després d'un periple per Barcelona va llicenciar-se en L'Escola Superior d'Art Dramàtic de València.

Durant els seus inicis va treballar en diferents companyies i grups de dansa contemporània, performance i teatre experimental, sense deixar de banda el teatre més textual, i posteriorment es va incorporar al món de l'audiovisual.

Ha treballat amb dramaturgs de la categoria de Paco Zarzoso, Lluïsa Cunillé, Carles Alfaro, Óscar Bernàcer, Paco Azorín, Eva Zapico, Juan Luis Iborra, Juan Pablo Mendiola, Xavi Puchades, Miguel Llorens, Toni Aparisi o Jaume Policarpo, entre d'altres, i actualment està preparant l'obra El plan, amb Ignasi Vidal.

Els últims reconeixements que ha rebut són el premi al millor actor de repartiment de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV) pel llargmetratge Coses a fer abans de morir, de la productora Flyhunter, i el premi al millor actor en el curtmetratge Stanbrook, de Nakamura Films.

La tria d'Àngel Fígols com a mantenidor de les Festes Patronals 2021 suposa un reconeixement al món de la cultura en general i al sector del teatre en particular, un dels que més ha patit i està patint les conseqüències de la pandèmia.