sábado, 28 de noviembre, 2020  |  
Benicarló desvela el palmarés de la cinquena edició dels Premis Literaris Benicarló desvela el palmarés de la cinquena edició dels Premis Literaris

- 20 octubre, 2020 -

Uns premis que confirmen l'aposta de l'Ajuntament de Benicarló per la cultura Benicarló desvela el palmarés de la cinquena edició dels Premis Literaris

Uns premis que confirmen l’aposta de l’Ajuntament de Benicarló per la cultura

Juan José Benito/Castellón Información

La cinquena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló ja te guanyadors. Josep Vicent Miralles, Vicente Ruiz i Amira Fernández han estat els guanyadors en les modalitats de Literatura Juvenil, Cuina, Salut i Sostenibilitat i Divulgació Científica i del Coneixement, respectivament. Jordi Gastó i Christian Inaraja han aconseguit el Premi de l’Àlbum Infantil Il·lustrat

L’alcaldessa, Xaro Miralles; el regidor de Cultura, Pedro Manchón; i el director científic d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han donat a conèixer el palmarés de esta cinquena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló.

Miralles va destacar que aquestos premis “confirmen l’aposta de l’Ajuntament de Benicarló per la cultura en uns moments especialment complicats”.

El Premi de Narrativa Juvenil, una de les principals novetats de l’edició d’enguany, ha estat per a Josep Vicent Miralles per l’obra El mag de Montrose, un llibre clàssic d’aventures destinat a alumnat de primer cicle d’ESO, que té una acció trepidant i està escrit en un model lingüístic molt proper.

El Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat ha recaigut en l’obra Cocina a bordo. Alimentación, salud y sostenibilidad en las largas travesías marítimas del Siglo de las Luces, de l’historiador Vicente Ruiz, un autor amb una extensa bibliografia i nombrosos premis que ofereix una mirada al passat a través de la gastronomia. El llibre explica la proesa que suposava diàriament alimentar la tripulació dels velers de l’armada espanyola durant les llargues travessies.

Pel que fa a la nova modalitat de Divulgació Científica i del Coneixement, la guanyadora és una autora molt jove, la biotecnòloga valenciana Amira Fernández, que mostra el seu compromís amb la ciència i la investigació amb el rerefons de la precarietat laboral a la que es veu abocat el personal investigador.

Finalment, el Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà, ha estat per a una proposta trencadora ideada per Jordi Gastó i Christian Inaraja, que han creat unes il·lustracions diferents, fresques i molt divertides que encantaran al públic infantil.

 

Google+
Whatsapp Telegram