Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 00:11

Benicarló coordina la distribució de l'ajuda humanitària i l'acollida de persones refugiades procedents d'Ucraïna

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

A més, les accions previstes en matèria d'acollida de persones refugiades es coordinaran a través dels Serveis Socials Municipals

Castellón Información

L'Ajuntament de Benicarló ha mantingut una reunió amb representants de Creu Roja, Càritas, Benihort i el col·lectiu ucraïnés per a coordinar les actuacions en relació a la recollida d'ajuda humanitària i l'acollida de persones refugiades provinents d'Ucraïna.

La trobada, presidida per l'alcaldessa, Xaro Miralles, ha servit per a posar en contacte tots els agents que estan treballant d'una manera o un altra per tal de reduir, en la mesura del possible, els efectes de la guerra sobre la població ucraïnesa, ja siga recollint material i aliments o gestionant l'arribada de persones refugiades.

Així, s'ha acordat que la cooperativa agrícola Benihort seguirà recollint ajuda humanitària com ha fet fins ara i que en breu s'habilitarà un punt centralitzat de recollida a l'Edifici Irta que gestionaran les entitats Càritas i Creu Roja.

També s'ha informat que la Generalitat ha disposat un punt logístic a la ciutat de Castelló que centralitzarà el material recollit pels ajuntaments. Des d'allí, el material es distribuirà als centres logístics de Polònia, des d'on, a través de corredors verds, arribarà a Ucraïna.

Pel que fa a les necessitats, s'ha informat que avui dia fa falta material sanitari de primers auxilis, material d'higiene (tovalloletes humides, compreses, raspalls de dents, sabó, productes d'higiene personal), material per als refugis (carpes, matalassos, catifes, sacs de dormir, tendes de campanya, piles, llanternes, etc), aliments no peribles i altres tipus de materials com ara vaixelles d'un sol ús, telèfons mòbils, portàtils i tauletes o motxilles resistents.

Respecte a l'acollida, les accions previstes es coordinaran a través dels Serveis Socials Municipals. Davant l'arribada prevista de persones refugiades (majoritàriament famílies compostes per dones amb fills i filles i persones majors), la situació es vehicularà a través del sistema d'acolliment de protecció internacional regulat per l'administració pública.