Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:28

Benicarló celebrarà unes jornades de prevenció de l’assetjament escolar

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

Les jornades parteixen d'un plantejament positiu que s'ha plasmat en el lema ‘Te'n pots sortir!’. Experts de tots els àmbits aportaran coneixements, bones pràctiques i experiències amb l'objectiu d'erradicar l'assetjament en tots els seus formats.

L’Ajuntament de Benicarló ha programat per els dies 27 i 28 d’abril les Jornades de Prevenció i Intervenció de l'Assetjament i Ciberassetjament Escolar.

Unes jornades que tenen per objectiu donar a conèixer el treball que s'està desenvolupant avui dia en relació a la prevenció de l'assetjament, compartir experiències, establir aliances entre diferents sectors i elaborar propostes que es puguen posar en pràctica en els centres educatius.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, ha explicat que “actualment les situacions d'assetjament escolar suposen una amenaça per a la salut de molts xiquets, xiquetes i adolescents, i és per això que ens hem vist en la necessitat de tractar el tema des d'una visió en positiu, tenint present que calen uns protocols i unes ajudes per a fer-ho possible”.

Cerdà ha assenyalat que “aquestes són unes primeres jornades que esperem que contribuïsquen a generar intercanvis entre els diferents centres educatius de la comarca i que ens permeten incidir amb garanties en els nous reptes derivats de l'assetjament, i especialment del ciberassetjament, que se'ns plantegen”.

El tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), Albert Rodríguez, ha insistit en la necessitat de “compartir experiències per tal de poder intervenir amb garanties” i ha al·ludit al “paper dels centres, de les famílies, dels educadors i dels recursos que ens ofereix la xarxa com a elements clau per a actuar davant de l'assetjament”.

Les jornades tindran lloc al Magatzem de la Mar i comptaran amb la presència de professionals de l'àmbit de la inspecció i la orientació educativa, experts en l'ús de noves tecnologies i xarxes socials i també representants de les associacions de mares i pares.

El programa també inclou una experiència socioeducativa a través de la representació de l'obra 'Per què a mi', de la companyia Teatre de Caixó, i les experiències d'èxit dels centres IES Alfred Ayza de Peníscola i IES Ramón Cid de Benicarló. El punt i final el posaran els representants del Consell Municipal d'Infància i Adolescència.