Noticias Castellón
miércoles, 06 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Barrachina reivindica la importància del sector del moble a Sant Mateu

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

La presidenta provincial s'entrevista amb Gloria Vaquer, presidenta de Comerçmoble, Habites, amb l'objectiu de posar en valor una activitat tradicional “que és vida per a Castelló”

“El sector del moble ha estat lligat històricament a la nostra província i el seu futur està lligat a l'èxit del nostre territori”. Marta Barrachina, presidenta provincial del PPCS, ha defensat els valors d'una activitat econòmica que tenen a Sant Mateu a una representant clara: Gloria Vaquer.

“Parlar amb la presidenta de la Confederació de Comerços del Moble d'Espanya, Habites, i des de febrer de 2020 presidenta de Comerçmoble, l'Associació per a la Distribució i Comerç del Moble de la Comunitat Valenciana, és aprendre dels qui generació rere generació han dedicat la seua vida al moble a Castelló”. Hui, explica Marta Barrachina, “Gloria Vaquer és l'exemple de la lluita constant i de l'esforç per mantindre viu a la nostra província un sector que és tradició però alhora és futur”.

Hereua de la històrica fàbrica Germans Vaquer, la hui presidenta de Habites, “és un exemple de lluita i superació. I el Partit Popular fa costat a aquestes famílies que lluiten per crear oportunitats i ocupació en un sector la facturació del qual va augmentar en 2021 un 19% a l'eixida de fàbrica. “És necessari donar-los suport amb una rebaixa fiscal i amb facilitats per a poder accedir a les línies d'ajudes que es presenten, perquè a vegades els procediments són tan complexos que els propis afectats acaben desistint”.

El valor del sector del moble “és innegable per a una província l'interior de la qual es beneficia de la seua activitat. És un antídot a la despoblació, ajuda a fixar la població i encoratja el futur”. I ho fa amb uns registres “valuosíssims”, ha assenyalat Marta Barrachina.

De fet, l'exportació del moble fabricat en la Comunitat Valenciana va suposar l'any 2020 un 23,7% del total de la producció espanyola i en 2021 un 30,4% del total d'Espanya. “El futur de l'interior de Castelló i el de la nostra província al complet ha de comptar amb el suport de polítiques que creguen en ells. I el Partit Popular és l'alternativa que garanteix estabilitat i oportunitats. Estem preparats per a demostrar-ho”, ha afirmat la líder provincial del PPCS.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí