Domingo, 5 de julio, 2020  |  
Almassora acorda per unanitat plenaria la baixada d’impostos municipals Almassora acorda per unanitat plenaria la baixada d’impostos municipals

- 31 octubre, 2018 -

Aplica bonificacions en ICIO, IAE, escoles infantils i famílies monoparentals Almassora acorda per unanitat plenaria la baixada d’impostos municipals

Aplica bonificacions en ICIO, IAE, escoles infantils i famílies monoparentals

Castellón Información

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat aquest matí per unanimitat la baixada generalitzada d’impostos que entrarà en vigor de cara a l’exercici 2019. Entre les novetats destaca la bonificació del ICIO, el IAE i la introducció de descomptes en les taxes municipals per a famílies monoparentals i nombroses, així com a aquells menors en famílies d’acolliment o educadores.

“Estem molt satisfets d’haver aconseguit el consens i que totes les modificacions, tant de crèdit com d’impostos, hagen comptat amb el vot favorable de tots els grups polítics perquè significa que tindran estabilitat en el futur i que són mesures fonamentals, xicotets passos molt importants per a persones que ho necessiten”, ha indicat l’alcaldessa.

D’aquesta forma, el departament de Joventut i Cultura o les escoles de Pasqua i Nadal incorporaran les bonificacions aprovades pel ple, de manera que cada hora de curs costarà 1,5 euros en tarifa general i 1,20 euros per a aquelles persones que es troben en els supòsits anteriors de famílies nombroses, monoparentals i menors en acolliment o amb famílies nombroses.

Respecte a les bonificacions, l’alcaldessa ha indicat que l’equip de govern ha optat per elevar a ple “el tram màxim que permet la llei”, que és el 95% en la majoria dels casos. “No és un brindis al sol, sinó la constatació de la nostra aposta per polítiques més socials”, ha afegit després de la modificació de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Construccions (ICIO) i les taxes d’ensenyaments especials, activitats culturals i els serveis d’escoles de matí, vesprada, Nadal i Pasqua.

D’aquesta forma, el consistori tractarà de reactivar la construcció amb bonificacions del 90% a persones amb discapacitat que vulguen eliminar barreres arquitectòniques en les seues propietats, descomptes de l’impost de fins al 95% en cas de rehabilitar habitatges i bonificacions per a empreses que fitxen a nous treballadors amb contractes indefinits.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha recordat que la modificació de crèdits aprovada per unanimitat ha sigut possible per primera vegada gràcies a l’arribada dels fons Feder de la Unió Europea a través de l’estratègia EDUSI. L’operació, que supera els 153.000 euros, permetrà destinar el 50% dels fons municipals reservats en el seu moment per a les obres del carrer Sant Jaime a necessitats més urgents com la neteja de les platges, pavimentació o mobiliari en instal·lacions esportives.

No en va, aquesta quantitat procedeix dels 306.883,24 euros que va retenir en el seu moment l’Ajuntament d’Almassora per a executar dues fases del bulevard Sant Jaime: el tram entre els carrers Albocàsser i Dos de Maig i el corresponent a Dos de Maig fins a Mare de Déu de Gràcia, en la vorera nord d’aquest vial. L’arribada dels fons Feder permet recuperar ara el 50% de l’operació.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *