Noticias Castellón
miércoles, 29 de junio del 2022 | Última actualización: 15:15

El ple infantil d’Almassora veurà complida la seua petició i s’instal·laran més fonts i més arbres en la ciutat

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Nicolau ha apuntat al carrer Sant Jaume, ara en remodelació, com un dels punts on es podrien plantar la nova vegetació

Els menuts han demanat més visites a la residència de majors, més restaurants, un nou centre de salut i la Policia Local estiga formada en primers auxilis

Castellón Información 

Almassora ampliarà en els pròxims mesos la xarxa de fonts públiques en les zones urbanes i també creixerà la plantació d’arbres en nombrosos punts del municipi. Aquestes han sigut dos de les propostes aprovades pel ple infantil celebrat aquest matí, en el qual l’alumnat de 6º de Primària A, B i C del CEIP Germans Ochando ha plantejat nou projectes per a millorar la localitat.

“Les xiquetes i els xiquets són els majors usuaris d’espais com els parcs o les pistes esportives a l’aire lliure, de manera que les seues propostes com a coneixedors d’aquestes zones seran tingudes en compte per l’equip de govern”, ha assegurat la primera tinent d’Alcaldia, Susanna Nicolau, qui també ha presidit la sessió. L’edil ha apuntat al carrer Sant Jaume, ara en remodelació, com un dels punts on es podrien plantar la nova vegetació.

Tal com ha assenyalat l’alumne que ha sol·licitat plantar nous arbres, el benefici serà doble, ja que “és bo per al medi ambient i dóna ombra a la gent que va pel carrer a l’estiu”. Pel que fa a l’increment de la presència de fonts, els xicotets consideren necessària la seua instal·lació per a “poder beure, sobretot a l’estiu, quan juguem o fem esport a l’aire lliure”.

Totes les idees plantejades han sigut debatudes per l’alumnat i pel regidors. Entre les més destacades han estat les de realitzar més visites a la residència de la tercera edat per a passejar amb els residents o construir més restaurants i un nou centre de salut. Aquelles propostes que la corporació ha considerat de competència municipal han sigut incloses en el torn de votacions i han sigut aprovades per majoria.

Els xicotets també han demanat que la Policia Local estiga formada en primers auxilis, una circumstància que l’edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, ha aclarit que ja es produeix. L’alumnat de Germans Ochando s’ha interessat així mateix pel procediment de creació del programa de festes, qüestions que ha resolt la regidora de Festes, Isladis Falcó.

Al tancament de la sessió, Nicolau ha agraït “el treball previ realitzat en classe al costat dels docents” i ha convidat als xicotets a plantejar dubtes sobre el funcionament de l’administració local. En aqueix sentit, les i els menors han formulat preguntes als regidors de la corporació com la freqüència de convocatòria dels plens, la funció de les regidories, les tasques dels edils o el sistema d’administració dels fons públics.