Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 21:59

La revista ARTSEDUCA de l'UJI passa a ocupar un lloc en l'índex europeu ERICH-PLUS i la base de dades Scopus

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

Ana M. Vernia, professora de la Universitat Jaume I  i editora de la publicació, presenta el nou número de la revista, el 24

Castellón Información

Ana M. Vernia, professora de la Universitat Jaume I  i editora d'ARTSEDUCA, presenta el nou número de la revista, el 24, en el qual ha replantejat el disseny i la maquetació, per a una nova etapa, ara que ha passat un procés de qualitat i millora, on a més del contingut, s'ha cuidat el continent, els colors, les imatges, etc.

Tot i que serà en gener de 2020 el seu aniversari del núm. 25 publicat, sens dubte el 2019 ha estat l'any més fructífer per a la publicació, ja que s'ha posicionat en ERICH-PLUS i en SCOPUS, a més d'estar ja en MIAR, DIALNET, Latindex i semblants. Aquests reconeixements són el resultat del treball constant i del rigor, tant per part de Publicacions de la Universitat Jaume I, com del Consell de Redacció i Comitè Científic d'ARTSEDUCA.

En aquest número 24, la professora Vernia, en el seu editorial, fa una reflexió nostàlgica, pensant en el naixement d'una revista en un xicotet despatx casolà, despenjant el telèfon i compartint il·lusions, i com en l'actualitat aquesta publicació s'ha posicionat, i ja és un referent que no para de créixer, amb molt bona recepció, altament demandada per un important nombre de professionals, ensenyants, investigadors, investigadores i artistes.

La revista ARTSEDUCA va començar el seu camí en 2012, ja amb el suport d'un important comitè científic. És una revista electrònica interdisciplinària per a les arts (música, dansa, arts plàstiques i visuals, teatre, etc.), que va ser la primera, i en el moment de la seua aparició era l'única, revista d'aquestes característiques i perfils.

El 2014 va passar a formar part de les revistes de la Universitat Jaume I de Castelló, complint amb els seus paràmetres de qualitat, però sense perdre mai la seua identitat inicial: educació i art. Entre les seues seccions cal destacar les entrevistes de grans personalitats del món de l'educació l'art i la pedagogia de caràcter nacional i internacional, a més de la secció d'experiències educatives, educació i pedagogia, història i opinió, musicologia o TIC, entre d'altres.