Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:05

Arranquen els festejos taurins de les Festes de la Misericòrdia de Borriana

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Burriana ha iniciat els seus actes taurins durant aquest dissabte 2 setembre amb un tancament de sis bous de la ramaderia cordovesa de Madroñiz, adquirits per la penya femenina dels Bourrianeres amb motiu del seu XV Aniversari. Els esdeveniments taurins organitzats per l’Ajuntament de Burriana juntament amb la Federació Taurina de Burriana prometen satisfer la passió i la tradició dels aficionats en comptar amb un rècord 24 bous salvatges. Unes exhibicions taurines que han provocat que el consistori desplegue un reforç important en el dispositiu de seguretat i haja procedit a les pertinents inspeccions de la instal•lació dels cadafals.

Entre les cites ineludibles per als amants taurins es troba la intervenció artística taurina de l’artista local, Juan Poré, que ha sigut ajornada a causa de les fortes pluges. Un homenatge al cirurgià de Burriana Gustavo Traver per la seua trajectòria professional que està pendent de nova data i ubicació. Prometedora serà també, la vesprada de bou al carrer de la ramaderia Els Chospes, patrocinat per la penya “El Bou- Bou de França”. Una altra data assenyalada serà el tancament del bou embolat de la ramaderia L’Esperó que tindrà lloc a les 22:00h del pròxim dilluns 4 de setembre.

Els actes taurins de rècord han provocat un augment important del nombre de serveis dels agents de la Policia Local de Burriana. Incrementant-se fins als 365 serveis, un 19% més que l’any anterior. Així mateix, per a garantir que els festejos taurins se celebren amb la major seguretat, l’Ajuntament de Burriana ha procedit a les pertinents revisions de la instal•lació dels cadafals., Realitzant-se una primera inspecció dimecres passat 30 d’agost, i una segona revisió, que va tindre lloc el passat 1 de setembre, deixant el recinte apunte per a les exhibicions taurines.

“L’Ajuntament de Burriana ha apostat per uns festejos taurins de rècord com una mostra de compromís amb la nostra identitat i tradicions. Els bous i el bou al carrer formen part de l’ADN de les nostres festes i les exhibicions previstes despertaran la passió taurina que es viu a Burriana”, ha assenyalat Boix