Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:52

Arranca el primer cap de setmana d'espectacles del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

El certamen celebra en 2022 la seua 27ª edició i s'estrena amb l'actuació de La Grand Chapelle

L’Institut Valencià de Cultura continua la  programació del 27é Festival Internacional de Música Antiga i Barroca  de Peníscola i arranca el primer cap de setmana de festival amb  algunes de les propostes estatals i internacionals més destacades.

El dissabte 30 de juliol, La Grande Chapelle (Madrid) portaran  l’espectacle ‘Madrigales de Francisco Guerrero’. La Gran Chapelle  ofereix un recorregut pel madrigal espanyol del cinc-cents, encarnat  en la figura de Francisco Guerrero, des dels aspectes més optimistes  del sentiment amorós fins a la reflexió moral final, passant per  l’apel·lació en to de confidència als elements de la naturalesa i  l’amor contrariat.

Una de les propostes internacionals d’enguany, els finlandesos  Helsinki Baroque Orchestra, arribaran a Peníscola el 31 de juliol amb  l’espectacle ‘Bach, Kirchoff, Reincken’.

El dilluns 1 d’agost, els andalusos Aquel Trovar posaran en escena la  proposta ‘Canciones de la vieja Europa: músicas del Renacimiento’. Un  programa seleccionat per a donar compte d’avatars viatgers a través de  temps i espais, però també per la seua capacitat de ser finestres  obertes a històries antigues i, alhora, intemporals.
La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de  Música Antiga i Barroca de Peníscola té lloc del 27 de juliol al 7  d’agost i combina propostes de proximitat amb grans noms  internacionals, i torna a incorporar un espectacle familiar, que en  aquesta ocasió és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec  de l’Ensemble Alfonsí, ‘Instruments i sons per a trobar i dansar’, que  tindrà lloc cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de  l’Aigua. A més, enguany tornarà a tindre lloc el tradicional  espectacle piromusical a la platja nord, amb ‘El Messies’ de Händel, a  càrrec de Pirotècnia Tomàs (Benicarló).

Des del 28 de juliol al 7 d’agost també podrà visitar-se a la Casa de  l’Aigua de Peníscola l’exposició ‘Instruments musicals del Rei Savi’,  comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces  exposades.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola està  organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de  Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola.

Cal destacar que el cartell de la 27a edició del Festival de Música  Antiga i Barroca de Peníscola ha estat fet per l’estudi gràfic Juárez  & Casanova, de Castelló.

Les entrades dels onze grans concerts poden adquirir-se de manera  anticipada en taquilla.ivc.gva.es. A partir del 25 de juliol, la venda  d’entrades estarà disponible a la Casa de l’Aigua (plaça Santa Maria)  de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i els dies de concert al castell, de 21 a  22.30 h. Tots els concerts de pagament tenen un preu individual de 12  €, però poden adquirir-se abonaments per als onze concerts a 100 € i  per a cinc concerts a 50 €.

Les invitacions per als espectacles familiars i les projeccions de  cinema es repartiran gratuïtament el mateix dia dels espectacles des  d’una hora abans en els espais on tindran lloc els espectacles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí