Noticias Castellón
martes, 03 de octubre del 2023 | Última actualización: 22:29

Aquests seran els regidors i regidores que formaran l’Ajuntament de Vila-real

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament es constituirà el proper dissabte 17 de juny si no hi ha cap sorpresa

Les passades eleccions del 28 de maig van deixar a Vila-real un panorama diferent al que hi havia. En l’anterior legislatura, el PSPV-PSOE, liderat per José Benlloch, comptava amb 13 regidors, el que els atorgava majoria absoluta sense tenir la necessitat de pactar amb ningú. En aquestes eleccions, la situació ha canviat i, encara que el PSPV-PSOE segueix sent la força amb més suport, ja no compta amb majoria absoluta i haurà de pactar per a poder governar la ciutat. 

Després de les eleccions, el repartiment queda de la següent manera: 

  • 11 regidors per al PSPV-PSOE, que perd dos respecte a les anteriors eleccions.
  • Huit regidors per al Partit Popular, que guanya tres respecte a l’anterior legislatura
  • Tres regidors per a Compromís, que manté els resultats.
  • Tres regidors per al partit liderat per Irene Herrero, que passa de tindre un representant a tres.

Així mateix, amb aquests resultats, trobem dos partits (Podem-EUPV i Ciutadans) que perden la representació a l’Ajuntament. Així pues, estes seran les persones que, si no passa res, constituiran l’Ajuntament de Vila-real el proper dissabte 17 d’abril per als propers quatre anys:

José Benlloch Fernández (PSPV-PSOE)

Silvia Gómez Rey (PSPV-PSOE)

Emilio Miguel Obiol Menero (PSPV-PSOE)

Sabina Escrig Monzo (PSPV-PSOE)

Jesús Madrigal Ruiz (PSPV-PSOE)

Noelia Samblás Gurrea (PSPV-PSOE)

Antonio Marn Manrique (PSPV-PSOE)

Miriam Caravaca Monzo (PSPV-PSOE)

Antonio Javier Serralvo Guarque (PSPV-PSOE)

Anna Vicens Vicent (PSPV-PSOE)

Javier López Parra (PSPV-PSOE)

Adrián Casabó Martín (PP)

Jaume Llorens Monzonís (PP)

Gema Ferreres Bayarri (PP)

Ana María Mezquita Llorens (PP)

Héctor Folgado Miravet (PP)

Beatriz Serra Rubert (PP)

César Durà Edo (PP)

Pablo Llopico Vilanova (PP)

Maria Fajardo I Franch (Compromís)

Santiago Cortells Rodríguez (Compromís)

Dora Saura Llorens (Compromís)

Irene Herrero Rubert

Manu Rubert Costa

Fernando Archela Reig

Valoracions dels protagonistes

Des del diumenge fins a hui, Vila-real Informació ha tingut la oportunitat de parlar amb alguns dels candidats per a valorar els resultats de les eleccions i el panorama polític de la ciutat resultant. 

José Benlloch, el candidat del PSPV-PSOE, afirma que “el resultat és molt clar” ja que el seu partit ha sigut la força més votada, 10 punts per davant de la segona força. No obstant, lamenta no haver lograt revalidar la majoria absoluta i admiteix que això els obliga a dialogar, encara i que recalca que “a mi no m’ha fet falta que ningú me obligue a dialogar perquè nosaltres no hem governat Vila-real mai sols encara i que ho hem pogut fer”. Finalment, Benlloch va declarar que seran ells, com a força majoritària, els que prendran la iniciativa en els diàlegs.

Per la seua part, Adrián Casabó, el líder del Partit Popular, s’ha mostrat molt satisfet pels resultats obtinguts i ha assegurat que “el diumenge Vila-real va votar per un canvi com així ho certifiquen els 12.494 vots enfront dels 9.366 que han apostat per la continuïtat d’un projecte esgotat després de 12 anys en el poder”.

D’altra banda, la portaveu de Compromís, María Fajardo, va admitir que es podia dir que comptaven amb la clau del govern amb els resultats obtinguts a les urnes. Així mateix, es va mostrat molt contenta perque “pareix que els resultats demostren que la nostra feina no ha sigut en balde i que la gent del poble els ha valorat”. Finalment, també s’ha mostrat oberta al diàleg encara que ha remarcat que ha de ser el PSPV-PSOE qui prenga la iniciativa com a guanyadors de les eleccions.

Pel que fa a Irene Herrero, la candidata de l’últim partit amb representació a l’Ajuntament de Vila-real, s’ha mostrat molt contenta, “ja no jo que era la única regidora, sinó tot el partit perquè hem aconseguit duplicar els vots que fa que passem de un regidor a tres”. “Per a nosaltres això significa que el nostre missatge ja no s’escoltarà només una vegada, sinó tres”, ha admès Herrero.

Domingo Vicent, candidat de Ciutadans, partit que ha perdut la representació a l’Ajuntament, ha volgut agrair especialment a totes aquelles persones que van apostar per ells el passat diumenge encara i que el resultat no ha sigut l’esperat. “Ens quedem amb la sensació negativa de que després de quatre anys treballant molt la gent no ha valorat el nostre treball i, potser que s’hagi fet perquè s’ha votat totalment en clau nacional”, explicava Vicent. 

Per últim, el representant de Podem-EUPV, l’altre partit que perd la representació en aquestes eleccions, ha agraït als votants que van donar la seua confiança en les urnes. José Ramón Ventura Chalmeta ha explicat que la no obtenció dels vots suficients per a entrar amb un regidor “no ha sigut una sorpresa encara i que esperaven mantindre’s”.