Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

Els alumnes del col·legi Josep Iturbi de Borriana estrenarán carrers i nou accés el pròxim setembre

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Les obres de competència municipal d'adequació del nou vial, adjudicades a Becsa per un import de 338.035 euros

L'Ajuntament de Borriana ha obert aquest matí el carrer que dona accés al CEIP Josep Iturbi, després de cinc mesos de treball a ple rendiment per a finalitzar les obres de competència municipal d'adequació del nou vial, adjudicades a Becsa per un import de 338.035 euros.

Amb això, el govern municipal compleix amb la reivindicació de la comunitat educativa per a dignificar i visibilitzar l'entrada al centre, amb un vial que dona accés directe a les instal·lacions, i amplia el nombre d'entrades i facilitarà l'accés diferenciat al centre per a Infantil i Primària.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, J Ramon Monferrer, han volgut estar presents al costat de la comunitat educativa del centre, en aquest moment “transcendental i fonamental”, després de 19 anys de “justa reivindicació del centre per a dignificar i visibilitzar l'entrada al col·legi i que, finalment, avui ha vist la llum”, ha assegurat.

Cal recordar que després de la inauguració de la reforma del centre, fa 20 anys, les obres d'urbanització del carrer d'accés al CEIP Josep Iturbi es van quedar sense executar, “una anomalia urbanística que l'Ajuntament havia d'haver realitzat fa vint anys, abans de la construcció del nou edifici del col·legi, per seguretat i per a assegurar els accessos a tots els patis i racons del col·legi, i que mai es va dur a terme”, ha manifestat Safont.

carrer iturbi Borriana 04-07-22

Fins ara, la comunitat educativa del col·legi Josep Iturbi accedia al recinte a través d'un solar municipal. Finalment, l'actual govern municipal, ha destacat Monferrer, “li ha donat l'impuls necessari per a executar el nou accés”, i ha assenyalat que aquesta actuació s'ha finançat “íntegrament amb romanent de tresoreria per a despeses generals de la liquidació del pressupost municipal”.

Així, el consistori va invertir prèviament més de 80.000 euros per a expropiar una parcel·la privada de 2.645 metres quadrats i, d'aquesta forma, urbanitzar la zona i dotar d'un accés en condicions al centre des del camí de l’Ecce Homo i l'avinguda Jaume I. L'Ajuntament s'ha vist obligat a expropiar aquests terrenys, ja que l'accés al col·legi estava condicionat al desenvolupament de la Unitat d'Execució C3, els tràmits d'urbanització de la qual estan en punt mort des de fa molts anys.

Amb l'obra, que bàsicament ha consistit en treballs d'urbanització, clavegueram, asfalt i realitzar voreres, segons el regidor d'Educació, “també es legalitzarà la situació del centre, ja que la Conselleria d'Educació, des de la seua construcció fa 19 anys, encara no ha signat la recepció de l'obra per incompliment de l'Ajuntament de la urbanització dels accessos, pels problemes de seguretat en cas d'emergències que això suposava”.