Noticias Castellón
domingo, 01 de octubre del 2023 | Última actualización: 20:01

Ana Andrada pren possessió de l’alcaldia de Vilafamés

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

La candidatura ha obtingut els vots a favor dels tres regidors electes del PSPV-PSOE i dos des del partit Compromís

Ana Andrada Forés és la nova alcaldessa de Vilafamés. Aquest matí s’ha celebrat una sessió plenària a l’Ajuntament de Vilafamés on s’ha produït una moció de censura presentada pels grups PSPV-PSOE i Compromís. La candidatura d’Andrada ha obtingut els vots a favor dels tres regidors electes del PSPV-PSOE i dos des del partit Compromís.

El nou equip de coalició format pels regidors de Compromís, Ana Andrada Forés i Raül Forcadell Garcia, i pels regidors del PSPV-PSOE, Abel Ibáñez Mallasén, Myriam Pascual Celades i Òscar Sànchez Guallart, han començat a treballar amb les primeres gestions del consistori.

PSPV-PSOE

El PSPV de la província de Castelló celebra la constitució d’un nou equip de govern de tint progressista a Vilafamés després de l’aprovació hui dilluns, per la majoria del ple municipal, de la moció de censura que ha fet alcaldessa la candidata de Compromís Ana Andrada.

SAMSUNG CSC

En virtut del pacte segellat pel PSPV i Compromís, el partit valencianista ostentarà l’alcaldia durant un any i mig, per a cedir llavors la vara a l’actual portaveu socialista Abel Ibáñez. Des de l’Executiva Provincial “s’avala el procediment de canvi d’alcaldia, emparat per la llei, en considerar que la voluntat del poble és que les esquerres posen en comú els seus programes i punts de vista per a crear un govern potent de caire feminista, ecologista i compromés amb les persones”.

En els comicis del 28 de maig, la suma de les esquerres va superar tant en percentatge de vot com en nombre de regidors els aconseguits pel Partit Popular.

PP de Vilafamés

Agraïda per les mostres d’afecte i afecte que ha rebut de tots els veïns i veïnes de Vilafamés. Així s’ha mostrat Marisa Torlà en el ple extraordinari que s’ha celebrat aquest migdia a l’Ajuntament de la localitat i en el qual s’ha debatut la moció de censura que va presentar el PSOE i Compromís. Una moció que “bloqueja la gestió municipal que des del passat 17 de juny, fins hui, ha administrat el Partit Popular”, ha manifestat Torlà.

SAMSUNG CSC

En aquest sentit, Marisa ha assegurat que “aquests 79 dies en què he sigut alcaldessa de Vilafamés han sigut un regal que agraïsc infinitament als meus veïns i veïnes, especialment a les 524 persones que des del primer moment van confiar en mi i en el meu equip”. I és que el Partit Popular va rebre el passat 28 de maig 524 vots i es va convertir en la força més votada en la localitat amb quatre regidors, enfront dels tres de PSOE i els dos de Compromís.

Compromís

“L’elecció hui d’Ana Andrada com a nova alcaldesa de Vilafamés dóna compliment a la voluntat majoritària de la ciutadania d’aquesta localitat de la Plana Alta, que a les passades eleccions van constatar la seua aposta per un govern de progrés. En este sentit, Compromís està molt satisfet, perquè la localitat tindrà una alcaldesa què, com ha dit al seu discurs d’investidura, ve a servir el poble, a escoltar la gent i a millorar la vida de les persones de Vilafamés”, segons ha manifestat el portaveu de Compromís a la Diputació, David Guardiola, que ha assistit hui, junt al síndic adjunt de les Corts, Vicent Marzà, i altres responsables de la coalició, com l’alcalde de Cabanes, David Casanova, al ple en què s’ha investit la nova alcaldesa de Vilafamés.