Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 30 de marzo del 2023 | Última actualización: 21:58

Advertisement
Advertisement

El centre d’interpretació Onda Natura obrirà dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 per a dinamitzar el turisme

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

L’espai ubicat en el Molí de la Reixa inicia la seua activitat este dissabte i se suma als recursos turístics de la localitat

Castellón Información 

L’Ajuntament d‘Onda mantindrà obert el centre Onda Natura que s’ha instal·lat en les instal·lacions del recuperat Molí de la Reixa els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 hores. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, assenyala que “aquest centre d’interpretació de la naturalesa que s’ha instal·lat en aquest emblemàtic edifici és una demostració del bon treball que s’està duent a terme des de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, per a millorar les infraestructures i el patrimoni turístic de la nostra ciutat. Aquest recurs turístic pot aportar nova afluència de visitants a la localitat i posar en valor que Onda es tracta de la porta natural del Espadà-Millars. A més, es pot convertir en un punt de trobada per a visitar els pobles de voltant”.

Cal recordar que el consistori ha aconseguit per al projecte de reforma i millora una subvenció de la Generalitat Valenciana, a través de Turisme, de 22.537 euros per a escometre aquesta adequació de l’immoble i per a la seua conversió en un centre d’interpretació sobre el patrimoni natural local que ha comptat amb un pressupost total de 50.000 euros. El centre que es posa ja en funcionament constituirà un punt d’accés ideal en el qual el visitant reba la primera impressió de l’experiència que viurà i, al seu torn, per als veïns d’Onda suposarà un espai de retrobament amb el seu entorn natural, la seua memòria i la seua cultura. Com a porta d’entrada a les rutes de naturalesa, Onda Natura oferirà una informació essencial sobre la Serra d’Espadà i la pròpia ciutat, motivant al visitant a anar més enllà, a conéixer els molins i el patrimoni monumental vinculat a la temàtica del centre.

Aquesta infraestructura vindrà a sumar-se al ja atractiu patrimoni local i ha de servir per a atraure a molts més visitants a la zona, potenciant el turisme natural en la localitat. A més, aquest projecte busca recuperar un edifici, com el del Molí de la Reixa, que va ser declarat Monument Històric Artístic en 1978 i Bé d’Interés Local en 1982 i que durant l’anterior legislatura va quedar “oblidat” quan es va traslladar l’oficina de turisme al centre històric. Huguet explica que “després d’aquesta iniciativa proposada per tinent d’alcalde de Cultura, Lluís Pastor, el centre ja s’ha convertit en una realitat, demostrant que estem construint la ciutat entre tots i que, per a això, estem implicant altres administracions, com en aquest cas la Generalitat Valenciana”.

Finalment, l’alcalde ha indicat que “l’aposta d’aquest equip de govern pel turisme sostenible ha sigut clara des del primer moment. Estem recuperant i potenciant el gran patrimoni natural i cultural que té Onda per a mostrar-lo al món. Sabem que les xifres de visitants estan augmentant per les gestions que hem dut a terme i continuarem treballant perquè continuen en aquesta línia perquè el turisme significa economia per a molts negocis de la localitat i es pot traduir en un augment de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Advertisement
Advertisement