Noticias Castellón
viernes, 19 de abril de 2024 | Última actualización: 00:36

Alumnes de Nules aprenen en la Planta Comarcal d'Algimia d'Alfara el procés de reciclatge de residus

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Han conegut el circuit que recorren les 350 Tones que diàriament arriben a la planta, i el repte que suposa separar i classificar la bossa

Castellón Información

L’alumnat pertanyent al Cicle Formatiu d’Electromecànica de l’IES Gilabert de Centelles, al Programa d’Aula Compartida i al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Nules, han fet un recorregut formatiu per la Planta Comarcal de valorització de residus situada a Alfara d’Algímia C3-V1, es tracta d’una de les tres instal·lacions que operen a les comarques de Castelló, i que recull les deixalles de la Plana Baixa, de l’Alt Palància i del Camp de Morvedre.

Així doncs, durant la visita han conegut el sofisticat circuit que recorren les 350 Tones que diàriament arriben a la planta, i el repte que suposa separar i classificar la bossa que diàriament llancem al contenidor. La planta, altament tecnificada, és una coreografia de camions, grues, immenses centrifugadores i centenars de metres de cintes transportadores. És així com aconsegueixen recuperar entre un 60-70% del fem, aquesta vegada classificat en paper, plàstic, compost; materials que es venen com a matèries primeres. La resta, malahuradament més de 100 Tones diàries, han de ser soterrades en un abocador condicionat que hi ha a la vora.

 width=No obstant això, la visita ha servit a l’alumnat per a entendre la importància de separar a casa els distints materials de les deixalles, perquè així es facilita molt el processament posterior que evita haver de soterrar-lo en la natura, al temps que es torna a usar com material per a produir nous articles. De fet, aquest model de gestió s’anomena “economia circular”, i és el futur per no esgotar els recursos del planeta.

Cal assenyalar que, aquesta iniciativa està organitzada per la Diputació Provincial de Castelló, i patrocinada per la Fundació Caixa Castelló i per l’Ajuntament de Nules. I compta amb la col·laboració del Consorci Palància-Belcaire, que gestiona la planta.