Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 21:11

Les Alqueries recorrerà la sentència per l’abandó de les obres en la Casa de la Cultura per part de la Diputació

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcaldessa, Esther Lara,  explica que la raó principal de la desestimació és que ha passat massa temps, segons es desprèn de la sentència

Castellón Información 

L’Ajuntament de les Alqueries ha anunciat que recorrerà la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu que desestima les al·legacions que va efectuar el consistori per l’abandó de les obres en la Casa de la Cultura per part de la Diputació de Castelló. “La raó principal de la desestimació és que ha passat massa temps, segons es desprèn de la sentència, però als nostres serveis jurídics no els sembla una raó, ja que el problema segueix estant ací i les reclamacions van començar molt abans i van acabar en el tribunal en 2015”, explica l’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara.

El consistori explica que la Casa de la Cultura és una obra supramunicipal que va ser abandonada el 12 de juliol del 2001 pel contractista que havia triat la Diputació, que des d’aqueix moment es desentén completament de les obres, no solament abandonant-les i no finalitzant-les, sinó fins i tot permetent la seua deterioració. L’Ajuntament, ni tan sols tenia accés, en el moment de l’abandó, a una obra aliena que s’ha anat deteriorant gradualment davant la inactivitat de la corporació provincial. Així, l’Ajuntament de les Alqueries, una vegada i una altra va requerir a l’ens provincial, sense rebre cap contestació. Per tant, l’Ajuntament no va tenir més remei que acudir a la Justícia davant una construcció que segueix sent propietat de la Diputació.

Tal com reflectien les al·legacions presentades per l’Ajuntament “el consistori va complir íntegrament amb les seues obligacions: aportar el sòl, aportar 78.000.000 de les antigues pessetes per a un pressupost municipal que no arribaria a 400 milions anuals i eximir de llicència i taxes. La Diputació havia de contractar i construir la Casa de la Cultura triant al tècnic i a l’empresa, supervisant les obres i finalitzar i posteriorment lliurar a l’Ajuntament la construcció. Res d’açò va passar, l’única cosa que vol l’Ajuntament és que es finalitze l’obra”.

Per açò, Lara assegura que “aquest equip de govern va a seguir insistint. Hem contactat amb la Diputació de Castelló i estem disposats a posar de la nostra part per a executar, encara que siga, una primera fase, però la resposta de l’ens provincial no està sent positiva per als interessos de la ciutadania de les Alqueries, que són els que anem a defensar fins al final” i afig que “la pilota segueix estant en la teulada de la Diputació que és la responsable de la licitació. La Generalitat ja ha mostrat el seu interès a acabar aquest projecte i a col·laborar perquè, com va dir el president, aquesta important infraestructura comarcal siga una realitat i se li puga donar un ús”.

Així mateix, l’alcaldessa reclama que “la Diputació si que signa convenis singulars amb els municipis que li interessa. Normalment, són pobles amb el mateix signe polític que el govern provincial. Els demanem que facen un esforç a les Alqueries perquè una obra que porta parada més de 16 anys no pot seguir així i estan perjudicant a una localitat de la província de Castelló”.