Noticias Castellón
miércoles, 08 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:41

Almenara organitza una xarrada per a famílies: "Acompanyament de la sexualitat de la infància i l'adolescència

Tiempo de Lectura: 32 segundos

Noticias Relacionadas

A càrrec de la sexòloga Inma Ríosi i estarà oberta a totes les famílies que ho desitgen este dijous  a partir de les 17 hores en la Sala d'actes Paulo Freire

Castellón Información

L'Ajuntament d'Almenara després de la Setmana Santa i Pasqua continua amb el programa d'Educació Sexual Integral aquest pròxim dijous 28 d'abril amb una xarrada destinada a totes les famílies amb el títol "Acompanyament de la Sexualitat de la Infància i l'Adolescència", amb l'objectiu d'oferir formació i coneixements relatius a la matèria. La xarrada serà a partir de les 17 hores en la Sala d'actes Paulo Freire. width=

La xarrada, impartida per la sexòloga Inma Ríos, estarà oberta a totes les famílies d'Almenara que ho desitgen. En ella s'abordarà d'una banda la sexualitat durant la infància i per una altra, la sexualitat en el període de l'adolescència amb la intenció d'ensenyar i donar a conéixer les diferents etapes evolutives i el seu desenvolupament psico-sexual, per a poder abordar les qüestions sexuals a casa i conéixer recursos existents sobre aquest tema.

Cal recordar que el programa a més de la xarrada per a famílies, també s'està desenvolupant per a l'alumnat, tant en el CEIP Juan Carlos I com en l'IES Almenara adaptant els continguts a les edats. Així s'aborden matèries com els secrets, el reconéixer emocions, la prevenció d'abusos, com establir límits, els canvis físics que es produeixen, l'autocura, com tindre relacions sanes, la responsabilitat afectiva, mètodes preventius, les relacions sexuals i el consentiment.

Al mateix temps també s'estan realitzant unes sessions formatives dirigides al professorat de tots dos centres i de l'Escola Infantil Municipal d'Almenara. En elles es parla i forma sobre la diversitat sexual, les etapes evolutives i desenvolupament psico-sexual, abordar temes sexuals a l'aula i els recursos per a treballar en classe.