Noticias Castellón
martes, 04 de octubre del 2022 | Última actualización: 21:36

L'IES Almenara acull una jornada per a les esportistes federades amb una conferència de Laia Cañes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

La programació forma part dels actes celebrats amb motiu del la Setmana de la Dona de la localitat

Castellón Información

L'Institut d'Almenara dins dels actes del 8 de març ha centrat les activitats en al projecte del centre titulat "dona i *Esport" amb una sèrie d'activitats organitzades des del Departament d'Educació Física en el qual s'han reconegut a les dones esportistes en tots els àmbits.

Així doncs, destacar que en l'àmbit del centre s'ha volgut destacar la importància de la pràctica esportiva amb una exposició en la qual s'enalteix el treball i l'aposta per l'esport de les alumnes que estan federades i participen en competicions esportives.

D'altra banda, també s'ha organitzat amb notable èxit una conferència de l'atleta de la Vilavella, Laia Cañes Badenes, pertanyent al HG-AML Team i que entre el seu extens currículum destaca el subcampionat del Món individual i Or per equips en el Mundial de *Trail 2018. A més en 2018 va ser subcampiona d'Espanya de Trail, així com campiona en 2016 i 2017 de la Spain Ultra Cup. A nivell autonòmic destaca la seua victòria i rècord de la Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa en 2017 juntament amb altres cinc podis en la prova. Fora de l'àmbit esportiu, Laia Cañes Badenes és enginyera química per la Universitat Jaume I amb Premi Extraordinari Final de Carrera. També prepara ara oposicions per a professora d'Educació Física i està becada per la RFEA per a preparar el Campionat del Món 2019.

La xarrada de Cañes es va titular "Corre i Empodera't" en la qual va destacar la seua trajectòria i tardans inicis (23-24 anys) però amb l'aposta amb l'objectiu de compaginar tot, perquè esport i estudis són compatibles però es necessita organització perquè tot vaja correctament. Així cada "cosa al seu temps" i únicament "centrar-se en el que s'està realitzant". A més ha destacat que combinar les activitats físiques i cognitives milloren el rendiment. Un altre apartat va ser la importància que cal tindre sempre eixides laborals alternatives per a evitar possibles frustracions. També va alertar dels perills de les xarxes socials i va animar a la valentia per a aconseguir els objectius plantejats.