Noticias Castellón
viernes, 30 de septiembre del 2022 | Última actualización: 21:57

Almenara, Punt Violeta Turístic gràcies al seu acord amb el Institut Valencià de les Dones

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

Es compromet a atendre en l'Oficina de Turisme a les víctimes de la violència masclista

Castellón Información

L'Oficina de Turisme d'Almenara es convertirà en un Punt Violeta Turístic després de l'adhesió a la Xarxa de Punts Violetes Turístics de la Comunitat Valenciana en virtut de l'acord entre Turisme Comunitat Valenciana i l'Institut Valencià de les Dones al qual se suma l'Ajuntament d'Almenara segons ha informat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez.

Amb aquesta adhesió Almenara també es convertirà en un "destí segur, en un destí violeta amb un punt de primera atenció per a persones que es troben desplaçades i desconeguen altres punts municipals per a ser ateses en cas de patir una agressió sexista cap a elles mateixes o a una tercera persona" segons ha informat l'alcaldessa. D'aquesta manera "també posem la nostra hospitalitat turística en aquest nou servei d'atenció parell previndre i buscar un espai segur cap als nostres visitants".

Així en virtut del conveni d'adhesió perquè l'Oficina de Turisme del Molí d'Arròs es convertisca en un Punt Violeta, la Generalitat Valenciana formarà al personal de l'oficina en matèria de prevenció de violència masclista i d'assessorament bàsic, així com també facilitarà el desenvolupament d'accions informatives a turistes i població en general i entregarà els suports necessaris per a la informació i la identificació del punt violeta.

Per part seua, l'Ajuntament d'Almenara, es compromet a atendre en l'Oficina de Turisme a les víctimes de la violència masclista, així com a incorporar al protocol local sobre agressions sexistes el procediment a seguir pel personal de la Tourist Info per a comunicar els casos al departament corresponent. A més també es conscienciarà en les zones turístiques per a previndre la violència masclista.