martes, 24 de mayo, 2022  |  
Almassora donarà xarrades informatives a families i docents per a previndre la drogoaddicció Almassora donarà xarrades informatives a families i docents per a previndre la drogoaddicció

- 18 febrero, 2020 -

Se informarà a les famílies de drogues noves com la marihuana sintètica, que són de més fàcil accés pel seu baix cost Almassora donarà xarrades informatives a families i docents per a previndre la drogoaddicció

Se informarà a les famílies de drogues noves com la marihuana sintètica, que són de més fàcil accés pel seu baix cost

Castellón Información

La regidora de Benestar Social, María José Tormo, ha comunicat la pròxima convocatòria de xarrades informatives a les quals el consistori convidarà a joves, els seus pares i mares i docents dels centres educatius d’Almassora per a previndre el consum de drogues en l’adolescència. Informar per a evitar faules i conscienciar dels riscos de les noves substàncies són dues de les pretensions de la iniciativa.

Els tallers que anualment duen a terme els Serveis Socials municipals en els instituts d’Almassora se centren en aquesta ocasió en la prevenció de les drogues, d’igual forma que en anteriors edicions van abordar la ludopatia i altres addiccions. És per això que els professionals del departament consideren oportú oferir noves eines que conduïsquen a promoure hàbits de vida saludable. La voluntat de l’Ajuntament passa per involucrar a Policia Local i Guàrdia Civil en aquesta iniciativa per a coordinar els seus àmbits d’actuació.

“La falta d’informació provoca la circulació de faules com els que aquests dies es difonen per Whatsapp i que generen una alarma social innecessària que en res ajuda a previndre el consum de drogues”, ha indicat la regidora de l’àrea. Referent a això, el consistori ha desmentit que Almassora siga origen de noves substàncies o que supere la mitjana de consum d’altres localitats.

Per això, la seua intenció és impartir xarrades que previnguen el consum d’estupefaents, al mateix temps que informen les famílies de drogues noves com la marihuana sintètica, de fàcil accés pel seu baix cost, i dels seus efectes. “La nostra intenció no és mirar per a un altre costat, sinó enfrontar-nos als hàbits de la joventut actual i als perills als quals s’enfronten per a poder-los donar les eines que els ajuden a rebutjar aquestes pràctiques”, segons l’edil.

La iniciativa coincideix amb la posada en marxa aquest any de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) per a reduir o evitar l’ús de drogues i els problemes associats, a més de promoure hàbits de vida saludable i previndre altres conductes addictives, amb l’objectiu de seguir les directrius marcades pel Pla Municipal de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de 2018.

Els objectius específics d’aquesta unitat passen per coordinar programes preventius en l’àmbit escolar, familiar i comunitari; identificar grups de risc; realitzar activitats des de diferents àmbits d’actuació, dotar d’assessorament i formació en drogodependència i altres addiccions; i millorar els canals de comunicació social, a més de dinamitzar les relacions entre diferents grups a través de la participació en les taules de salut i de prevenció i socieductiva que es realitzen en el municipi.

Whatsapp Telegram