Noticias Castellón
lunes, 30 de enero del 2023 | Última actualización: 11:49

Almassora ultima la licitació del projecte del centre social de Fàtima per 280.000 euros

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

El pressupost també inclou la substitució de la coberta, la incorporació de noves fusteries exteriors, l'extradossat dels tancaments i una nova composició de façana

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Almassora ha tancat els plecs per a la licitació de la reforma del centre social de Fàtima, situat al carrer Sant Pau. La reforma està cofinançada pel consistori i els fons FEDER de la Unió Europea al 50% i seguirà el disseny redactat per l'arquitecte José Manuel Martinavarro. Compta amb un pressupost de 280.000 euros, al qual se sumarà el finançament corresponent per a habilitar un local d'oficines per al barri al carrer Nou d’Octubre.

El projecte inclou l'ampliació de l'edificació de la planta baixa a la cantonada del carrer Sant Pau amb la plaça Verge de Fàtima. Passarà a ocupar 249 metres quadrats en una única planta que inclourà una pèrgola en l'accés des de la plaça per a propocionar una zona exterior agradable en la qual realitzar activitats socials.

L'edifici existent serà objecte d'una reforma interior on es reubicaran els lavabos i un magatzem i es reconvertiran la resta de dependències en sales diàfanes i compartimentables per a destinar-les a usos múltiples (lectura, jocs i activitats diverses). Aquests espais estaran oberts al carrer i plaça amb grans buits per a aconseguir una il·luminació directa.

Les obres tenen un termini d'execució de set mesos a comptar des de la signatura de l'acta de replanteig i consisteixen en una nova distribució, la millora de les instal·lacions existents i l'adequació de l'immoble a l'ús pretés. Aquest fet suposarà l'eliminació de les barreres arquitectòniques, amb mesures concretes de millora de la seguretat i accessibilitat, així com el foment del confort acústic i terme de l'edificació mitjançant la millora de l'eficiència energètica, sostenibilitat i altres obres de conservació.

Tal com indiquen els tècnics, aquesta actuació suposarà una nova distribució del local més concorde a les necessitats socials del barri i la seua conversió en un entorn molt més acollidor per a les persones, facilitant les relacions entre els veïns i recuperant l'ús social de l'immoble.

A més, el consistori aprofitarà la reforma per a renovar les instal·lacions existents d'aigua potable, electricitat, il·luminació, climatització, veu i dades/televisió i telefonia. De la mateixa manera, la instal·lació de sanejament s'acomodarà a la nova ubicació dels aparells sanitaris i s'incorporaran les instal·lacions de ventilació, anti-intrusió i contra incendis. El pressupost també inclou la substitució de la coberta, la incorporació de noves fusteries exteriors, l'extradossat dels tancaments i una nova composició de façana.