Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 12:58

Almassora trau a licitació la substitució de la gespa del camp de futbol Pesudo per 270.000 euros

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

L'empresa adjudicatària comptarà amb un termini de dos mesos per a finalitzar l'actuació

L'Ajuntament d'Almassora ha tret a licitació el treball de substitució de la gespa del camp de futbol José Manuel Pesudo per 270.000 euros. L'empresa adjudicatària comptarà amb un termini de dos mesos per a finalitzar la intervenció. El pressupost per a cobrir el projecte forma part dels romanents de 2021 que l'equip de govern va decidir invertir en la substitució de l'herba artificial de la instal·lació amb la finalitat de previndre lesions entre esportistes del municipi.

L'objectiu de la reposició de l'herba artificial és millorar el joc i satisfer la demanda dels jugadors i clubs que usen la instal·lació cada setmana. El sistema de la gespa, inaugurat en 2008, presenta pèrdua de verticalitat i de les propietats biomecàniques, al costat del trencament de la fibra. El consistori busca reduir al màxim possible les probabilitats de lesions entre els esportistes.

D'aquesta manera, el contracte elaborat pels tècnics de l'ajuntament recull que l'empresa adjudicatària es farà càrrec del desmuntatge de l'equipament esportiu existent i de la gespa artificial amb una maquinària específica. Per consegüent, l'entitat també serà l'encarregada del subministrament de l'herba artificial per a una superfície de 7.621 metres quadrats i de la inserció de línies de marcació de futbol 11 i 7, entre altres requisits que formen part del plec.

Criteris de selecció del contractista

D'altra banda, quant als criteris de selecció del contractista, l'ajuntament acreditarà la solvència tècnica mitjançant la justificació dels condicionants de qualitat de l'empresa licitadora dins de la implantació de les normes de ‘Disseny, instal·lació i manteniment de sistema de paviments de gespa artificial. Estudi viabilitat de recuperació de sistemes de gespa artificial. Desmuntatge, retirada i reutilització de sistemes de gespa artificial’.

Així mateix, el consistori presenta condicions especials que les entitats interessades han de complir per a executar el contracte. “Serà imprescindible que hi haja un compromís, dins de l'oferta, que la substitució de la gespa la realitzarà un mateix responsable a temps complet i que el cap de l'obra siga un tècnic titulat amb experiència en projectes similars”, ha assenyalat el regidor d'Esports, Sergio Gómez.

Els criteris d'adjudicació del projecte prevaldran amb un 90% l'aspecte qualitatiu de les millores pertinents i amb un 10% els criteris econòmics. En aquest sentit, el termini d'execució de la substitució de la gespa artificial tindrà lloc al llarg de dos mesos a comptar des de de la signatura de l'acta. A més, la iniciativa constitueix una reforma completa i, per tant, no és necessari fraccionar-la per a la seua execució en lots perquè podria incrementar els costos de producció.

Finalment, l'Ajuntament d'Almassora ha sol·licitat aquesta setmana una subvenció a la Generalitat Valenciana per a finançar el 80% de l'actuació. El personal del Servei Esportiu Municipal (SEM) ha elaborat una memòria per a justificar la intervenció i sol·licitar aquesta ajuda econòmica. D'aquesta manera, el consistori hauria d'aportar un 20% de la quantia final de la substitució.