Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
lunes, 27 de marzo del 2023 | Última actualización: 13:00

Advertisement
Advertisement

Almassora suma 4,6 milions d’euros per a transformar el barri de Fàtima en un districte amb prestacions socials i serveis

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L’enderrocament del Grup B dona pas a la construcció d’un col·legi, l’obertura de l’entorn, la instal·lació d’un circuit ciclista, un jardí de permacultura i dos centres socials

L’Ajuntament d’Almassora suma 4,6 milions d’euros per a transformar el barri de Fàtima en un districte amb prestacions socials i serveis públics. L’enderrocament del Grup B dona pas a la construcció d’un col·legi, l’obertura de l’entorn, la instal·lació d’un circuit ciclista, un jardí de permacultura i dos centres socials.

L’equip de govern es traslladarà dimecres que ve al centre social de Fàtima per a indicar els terminis de cada intervenció i explicar al veïnat els últims passos per a la transformació de l’entorn. La reunió tindrà lloc en el baix del carrer Sant Pau, que iniciarà en les pròximes setmanes les obres de renovació cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea. A aquest se sumarà l’obertura de les oficines per a les associacions en Nou d’Octubre valorades en 159.985,21 euros.

No obstant això, l’epicentre del barri serà el col·legi Santa Quitèria al carrer Drets Humans, una obra que executa Civicons al costat del Centre de Formació i que té un pressupost de 3,8 milions d’euros. L’última certificació dels treballs realitzats el mes de febrer ascendeix a 414.563,68 euros, xifra que suposa aconseguir l’equador de l’edificació per a l’inici del nou curs en “un col·legi de veritat després de 13 anys d’activitat íntegrament en barracons”, en paraules de l’alcaldessa, Merche Galí.

La ‘manzana’ que connectarà els barris de Fàtima i Corell amb l’avinguda José Ortiz es convertirà així en espai soci-educatiu en sumar també el circuit de bicicletes BMX i el jardí de permacultura després de la retirada de residus il·legals que ha suposat més de 80.000 euros a les arques municipals. Les obres de la pista ciclista han arrancat aquesta setmana amb un pressupost de 205.000 euros cofinançats també per FEDER i l’Ajuntament d’Almassora per a la transformació d’un solar de 2.000 metres quadrats.

Obres de la nova pista ciclista a Almassora

Respecte al jardí sostenible, es tracta d’un projecte innovador per a la localitat que apostarà per espècies vegetals autòctones, respectuós en l’ús de l’aigua i que serà també espai per a tallers de medi ambient per a escolars. L’excavació de terres està prevista per a aquest estiu perquè la plantació prospere a la tardor amb la baixada de temperatures. Serà al costat del nou carrer Alqueries, urbanitzada mesos arrere amb un pressupost de 41.937 euros.

“L’enderrocament del Grup B ha marcat un abans i un després a Fàtima, un barri amb comptades inversions històricament i que ara es connecta a la resta d’Almassora amb instal·lacions modernes i de qualitat perquè les famílies troben tots els serveis que necessiten i s’instal·len en el barri”, en paraules de Galí.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Advertisement
Advertisement