Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

L'Ajuntament d'Almassora sortejat les 26 parcel·les de l'hort urbà la Vila-roja

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa, María Tormo, i el regidor d'Agricultura, José Claramonte, han saludat als beneficiaris que han acudit a la sala de formació per a rebre tota la informació d'utilitat que necessitaran

Almassora ha sortejat 26 parcel·les de l'hort urbà la Vila-roja, situat davant de la piscina municipal, al costat de la CV-18, entre les persones que van resultar adjudicatàries de l'ús gratuït d'aquests terrenys durant quatre anys. L'alcaldessa, María Tormo, i el regidor d'Agricultura, José Claramonte, han saludat als beneficiaris que han acudit a la sala de formació per a rebre tota la informació d'utilitat que necessitaran.

En total, hi ha 28 parcel·les, però dues d'elles es destinaran previsiblement a usos comunitaris. Els beneficiaris han d'acatar la normativa estipulada en l'ordenança municipal reguladora dels horts urbans. Així, totes les àrees de cultiu es realitzaran amb tècniques d'agricultura ecològica en horari de llum solar.

L'explotació d'aquestes xicotetes finques s'autoritza amb una finalitat educativa, d'oci i autoconsum, estant prohibida expressament la cessió de les mateixes a terceres persones o la comercialització dels cultius.

Si la parcel·la assignada romanguera desatesa o en evident estat d'abandó durant més d'un mes sense justificació raonada, prèvia audiència de l'usuari, podrà revocar-se l'autorització. A més, els adjudicataris hauran de respectar les zones comunes del recinte municipal, així com els elements que separen els terrenys.

Els horts urbans estan connectats al sistema de reg automatitzat de la Comunitat de Regants d'Almassora, l'aigua subministrada prové del riu Millars, a la qual se li afigen els fertilitzants necessaris per al cultiu de cítrics.

“Sabem que els beneficiaris trauran un important rendiment dels horts urbans, apostant per una agricultura ecològica i una alimentació sana de l'hort a la taula”, ha ressaltat l'alcaldessa.

Per part seua, el regidor d'Agricultura ha mostrat la total col·laboració de l'Ajuntament amb els adjudicataris de les parcel·les que, aviat, podran començar a cultivar-se.