lunes, 29 de noviembre, 2021  |  
Naix a Almassora l’associació ‘Som com tu’ per a la integració de persones amb diversitat funcional Naix a Almassora l’associació ‘Som com tu’ per a la integració de persones amb diversitat funcional

- 31 marzo, 2019 -

L'editora Marta Senent comparteix la seua experiència amb les famílies del municipi durant l'acte de presentació Naix a Almassora l’associació ‘Som com tu’ per a la integració de persones amb diversitat funcional

L’editora Marta Senent comparteix la seua experiència amb les famílies del municipi durant l’acte de presentació

Castellón Información

L’associació ‘Som com tu’ s’ha presentat davant la societat almassorina com un col·lectiu la finalitat del qual és “aconseguir la integració de les persones amb diversitat funcional a tots els nivells i que puguen i puguem portar una vida normal”. Així ho ha assegurat la presidenta, Mónica Grifo, qui ha parlat en nom de les famílies que integren aquesta entitat.

Per a l’acte, han volgut comptar amb l’empresària i escriptora Marta Senent, les necessitats especials de la qual no li han impedit portar avant el seu projecte professional i fundar la seua pròpia editorial (Acen Editorial). Senent ha posat sobre la taula conceptes com “normalitat” o “minusvalidesa” per a evidenciar que les persones amb diversitat funcional poden viure una vida plena i integrar-se en les mateixes rutines que la resta de la societat.

En aquest sentit s’ha pronunciat també la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, qui ha recordat que “és necessari que continuem treballant perquè les persones amb diversitat funcional tinguen les mateixes oportunitats” per al que l’Ajuntament d’Almassora donarà suport a les activitats i propostes d’aquesta nova associació.

De moment ‘Som com tu’ ja forma part de la Plataforma d’ONG d’Almassora, espai en el qual comparteix recursos i experiències amb una altra desena d’entitats socials. Per a enguany, el projecte de la nova associació passa per organitzar activitats d’oci per a les persones amb diversitat funcional i les seues famílies, en les quals comptaran amb propostes per a un ampli ventall d’edats.

Cal recordar que les regidories de Joventut i Serveis Socials desenvolupen des de diversos programes d’activitats per a joves i persones adultes amb diversitat funcional. L’objectiu és oferir activitats d’oci als usuaris, fomentar la seua integració en la societat local i afavorir la seua autonomia. Les famílies participen ocasionalment en aquestes activitats i aquest contacte habitual ha sigut el que ha afavorit la creació de l’associació ‘Som com tu’.

Whatsapp Telegram