Noticias Castellón
jueves, 11 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:42

Els xiquets d'Almassora visiten a Sant Antoni en la vespra de la primera 'matxà' d'Interés Turístic Provincial

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

El programa inclou demà una exhibició eqüestre i de dansa demà a les 12 hores a l'esplanada annexa al centre de salut

Castellón Información

Els menuts dels col·legis i les escoles infantils d'Almassora han estat aquest matí els primers a visitar la imatge de Sant Antoni a la Vila. Com cada vespra de la Matxà, la plaça Santa Teresa rep avui la llenya que aporten els nens abans de desplaçar-se fins a la casa dels clavaris, Javier Mollà i Rocío Arquimbau, per a rebre la cinta commemorativa per a les mascotes i un dolç.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, i els voluntaris de la Junta Local de Festes han iniciat el repartiment a primera hora del matí per a resoldre els preparatius de la Matxà. La celebració commemorarà aquest any l'obtenció de la declaració de Festes d'Interès Turístic Provincial. Per això, el programa d'actes inclou demà una exhibició eqüestre i de dansa demà a les 12 hores a l'esplanada annexa al centre de salut del carrer Sant Pere i jocs infantils en la plaça Santa Teresa des de les 11 hores.

Almassora Sant Antoni

Després del ball a càrrec de Carolina Montilla, els genets es desplaçaran en romiatge a l'ermita de Santa Quitèria. Serà el moment d'iniciar la benedicció de dolços, bufones i les 2.500 mones elaborades per a l'ocasió. Lluïsos Almassora, l'associació cultural El Torrelló, Tambors de Passió, el Grup Scout Tramuntana, la colla de dolçainers i tabaleters Les Goles, Cavalls d'Almassora, CaixAlmassora i la cooperativa agrícola Sant Josep participen en l'organització dels actes.

Durant la tarda, els actes continuaran amb la volta de les cavalleries a les 18.30 hores i la missa en honor al patró mitja hora més tard. En finalitzar l'ofici religiós, el rector Juan Ángel Tapiador beneirà als animals en la plaça de l'Església. La desfilada dels animals recorrerà els carrers Sant Antoni i Sant Joaquim, la plaça de l'Església, els carrers Mare de Déu de la Llum, Major, Sant Marc, Santa Creu i Trinitat per a tornar al punt de partida, encendre la foguera en la plaça Santa Teresa i repartir el porrat popular a casa dels clavaris. En aquesta ocasió, els voluntaris repartiran 60 quilos de llonganisses i 40 de xoriços, a més de beguda per a combatre les baixes temperatures que espera Almassora per a demà.