Noticias Castellón
sábado, 30 de septiembre del 2023 | Última actualización: 18:52

Almassora revisa el pla d’actuació davant l’alerta d’inundacions per possible DANA aquest cap de setmana

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 46 segundos

Noticias Relacionadas


L’Ajuntament d’Almassora ha revisat el Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’inundacions cara a l’alerta decretada per Emergències a causa de l’entrada d’una DANA aquest pròxim cap de setmana, que pot deixar fortes precipitacions. El passat cap de setmana ja es va activar el protocol d’actuació a causa de l’avís taronja decretat per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Per a això, l‘alcaldessa d’Almassora, María Tormo, s’ha reunit amb la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvana Rovira; l’edil d’Educació, Vicente Blay Casino; el regidor d’Urbanisme, Vicente Martínez-Galí; i el de Serveis Públics, José Martínez, per a analitzar aquest document i fixar les línies d’actuació de cadascun dels departaments en cas que hi hagi qualsevol mena d’imprevist relacionat amb pluges torrencials. A la trobada també han assistit responsables de la Policia Local i del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML).

“L’objectiu és reforçar la seguretat i tindre’l tot llest per a previndre o mitigar possibles incidències que puguin ocasionar-se”, ha explicat l’alcaldessa, qui ha recordat que tant el personal del Pla d’Ocupació Agrària, conformat per 47 peons, com a treballadors de l’empresa concessionària del contracte de neteja i del mateix SMML fa setmanes que netegen séquies i embornals.

En aquest sentit, la regidora de Seguretat Ciutadana ha indicat que es reforçarà encara més la neteja d’aquests espais que es troben en zones crítiques per a assegurar que l’aigua de pluja transcorre amb una certa normalitat.

A més, Rovira ha detallat que es revisaran les diferents estacions de bombament i s’incrementarà la retirada de brutícia o mala herba d’entorns especialment inundables. Per exemple, les màquines adequaran tres zones de la platja on pateixen molèsties quan hi ha fortes pluges. Es tracta de Vora Riu, la Mitgera i davant del carrer Illa de Tabarca.

En la reunió, celebrada a la sala de comissions de l’ajuntament, s’ha dissenyat una guia pràctica perquè cada departament tingui en compte les seves línies d’actuació en cas que es produeixi una emergència relacionada amb episodis de pluges torrencials.