Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 14:08

Almassora reordena Santa Isabel per a seguretat dels usuaris de la plaça

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

Suma ‘ceda’ el pas, reubica taxis i trasllada l’aparcament de l’entorn

L’Ajuntament d’Almassora ha conclòs la reordenació de la plaça Santa Isabel per a incrementar la seguretat dels usuaris, en la seua majoria menors, i així evitar risc d’atropellament en una zona utilitzada com a parc infantil. La reubicació de taxis, aparcament de vehicles, contenidors i senyalització viària formen part una iniciativa activada des de l’àrea de Territori.

“Hem reubicat les places de taxis perquè siguen més visibles i segures tant per als conductors com per als qui els utilitzen i hem buidat de vehicles el perímetre central de la plaça, sempre pensant en aqueixes situacions de risc tan freqüents com xiquets que salen corrent darrere d’una pilota”, segons l’alcaldessa, Merche Galí.

A més, una mesura addicional a les anteriors és la incorporació d’un cedisca el pas en la confluència del carrer Trinidad per a calmar el trànsit. Fins hui, els vehicles que aconseguien la plaça per aqueixa via tenien preferència, situació que es corregeix amb l’entrada en vigor de la nova senyalització. D’aquesta manera, el trànsit es veu obligat a reduir la velocitat a l’altura de Santa Isabel, epicentre de reunió de famílies.

La nova disposició connecta amb la reformada avinguda Castelló dins de la política municipal de millora d’accessos i eixides del municipi. “Són punts de molt de trànsit i la nostra carta de presentació per als qui ens visiten, per la qual cosa reduir la velocitat i endreçar-los compleixen una doble funció, com vam fer en el seu moment en el bulevard Sant Jaume”, segons les mateixes fonts.

Tant aquest com l’avinguda Castelló compten amb finançament al 50% de la Unió Europea a través dels fons Feder i se sumen a la pròxima eliminació del semàfor en l’avinguda de Borriana per a afavorir la circulació en la confluència amb la Vila. L’entorn compta també amb la plaça de la Molineta, amb més espai d’aparcament per a suplir la conversió en zona de vianants de l’entorn Bé d’Interés Cultural (BIC).