Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 30 de marzo del 2023 | Última actualización: 21:58

Advertisement
Advertisement

Almassora marca en el seu calendari anual la reivindicació del transport sostenible

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Una bicicleta de dona de principis del segle XX recorre els espais més representatius del municipi

Castellón Información

El Servei de Dinamització Lingüística (Dili) d’Almassora ha presentat l’edició de 2019 del calendari del qual cada any edita 2.500 còpies. En aquesta ocasió, l’almanac ha servit per a posar en valor el transport sostenible, un extrem que aquest calendari mostra “des del punt de vista femení, ja que el nexe d’unió entre totes les instantànies és una bicicleta de dona de principis del segle XX, una època en les quals poques almazorenses la utilitzaren”.

Així ha definit la regidora de Normalització Lingüística, Diana Belliure, els trets més reivindicativos d’aquest calendari, el qual mostra també “els espais típics del paisatge urbà, rural i marítim d’Almassora”, en una col·lecció de fotografies “de gran bellesa i amb composicions i enquadraments molt singulars”, realitzades pels tècnics municipals de Dinamització Lingüística i Patrimoni.

Així doncs, àrees com Les Goles, el paratge de Santa Quitèria o la platja, rutes com la de l’aigua o la senda verda o ponts com el de Santa Quitèria i el de la CV-18, apareixen en aquest almanac de 2019. L’element comú a tots aquests llocs és una bicicleta que forma part de la col·lecció municipal d’objectes etnogràfics, en la qual figura una placa amb el número i l’any de registre expedit pel consistori l’any 1966.

L’Ajuntament d’Almassora distribuirà aquest calendari entre l’estudiantat dels IES Álvaro Falomir i Vila-roja, així com en els edificis municipals. El consistori també donarà un centenar de còpies als centres d’educació primària i infantil del municipi perquè totes les aules disposen d’un exemplar.

Advertisement
Advertisement