jueves, 2 de diciembre, 2021  |  
Almassora reforma el carrer Santa Quitèria per 60.000 euros per a atendre la votació veïnal Almassora reforma el carrer Santa Quitèria per 60.000 euros per a atendre la votació veïnal

- 1 noviembre, 2017 -

L'actuació copa el 60% de la partida triada en pressupost participatiu per a eliminar barreres Almassora reforma el carrer Santa Quitèria per 60.000 euros per a atendre la votació veïnal

L’actuació copa el 60% de la partida triada en pressupost participatiu per a eliminar barreres

Castellón Información

Els operaris han iniciat aquesta setmana la reforma del carrer Sant Quitèria, abans l’Alcora, amb 60.000 euros dels 100.000 destinats a millorar les condicions d’accessibilitat i voreres en el pressupost participatiu de l’exercici vigent. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han visitat els treballs que eliminaran les barreres arquitectòniques i que sumen més d’un terç de la quantitat reservada per a votació popular.

L’actuació es desenvolupa en el carrer Sant Quitèria, en el tram comprès entre les transversals Cervera del Maestrat i Almirall Churruca, amb el projecte dissenyat pels tècnics municipals que té un termini d’execució d’un mes. “Mantenint la configuració original del vial, la nostra intenció passa per fomentar la mobilitat i urbana sostenible, sobretot en el que representa a la millora de l’accessibilitat per als vianants, que ara mateix és inexistent”, ha considerat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

D’aquesta manera, el projecte, adjudicat per 59.954 euros, elimina barreres arquitectòniques que en l’actualitat impedeixen la mobilitat de les persones amb discapacitat i dificulten el pas amb carros de bebè. Així, l’actuació suposarà completar l’itinerari per als vianants accessible en uns 250 metres lineals en una superfície aproximada d’obra de civil que abasta 870 metres quadrats.

L’estudi modifica la configuració i pavimentació de la vorera en els creus dels vials i íntegrament en la poma on se situa la parada d’autobús, es creen nous passos de vianants i es modifiquen els existents amb paviment específic. El projecte també inclou la modificació de diversos escocells i arbrat i la incorporació de més arbres per a millorar la imatge de l’entorn.

La reforma del carrer Sant Quitèria forma part dels 175.000 euros que l’Ajuntament d’Almassora va reservar en el pressupost vigent per a la votació veïnal. Aquest còmput es va distribuir entre accessibilitat i voreres (100.000 euros) i inversions (75.000). L’actuació referida està inclosa en el primer grup, destinat sobretot als rebaixes de les voreres i l’eliminació de vorades.

El 40% restant dels fons destinats a accessibilitat anirà al pla de renovació de voreres de la platja. Així, el districte marítim rebrà 40.000 euros en aquells vials que incomplisquen la normativa o que dificulten l’accessibilitat i on els tècnics municipals han detectat majors manques.

Whatsapp Telegram