Noticias Castellón
miércoles, 29 de junio del 2022 | Última actualización: 15:55

Almassora dedica part del seu pressupost a subvencionar l’esport base i femení en 2022

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Suma per seté any consecutiu un import total de subvencions que no descendeix dels 139.000 euros i duplica la xifra que es va destinar durant l’any 2015

Castellón Información

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Almassora tornarà a premiar l’esport base, femení i als primers equips dels clubs del municipi en les subvencions d’enguany. El consistori ja ha obert el termini de sol·licitud perquè les entitats esportives sol·liciten el suport econòmic que aconseguirà un total de 199.194 euros. El Club Almassora Handbol, el Club Esportiu Almassora i el Joventut d’Almassora repetiran com les entitats amb més esportistes en les seues files i amb major import econòmic.

Dins dels criteris fixats pel consistori els fons municipals arribaran a un total de 25 clubs esportius amb seu a Almassora. A més, l’àrea d’Esports inclou 10.000 euros en subvencions a esportistes individuals locals per concurrència competitiva. Almassora suma per seté any consecutiu un import total de subvencions que no descendeix dels 139.000 euros i duplica la xifra que es va destinar durant l’any 2015.

D’aquesta manera, l’Ajuntament torna a apostar per premiar als clubs esportius que aposten per l’esport base i el femení, a més dels primers equips. Per a això reparteix 48.000 euros entre les entitats que tenen primer equip, els clubs que aposten per l’esport femení i aquells que fan un treball educatiu, social i esportiu amb els menors cada setmana.

D’altra banda, el consistori adjudica els més de 150.000 euros restants als clubs en funció de les despeses federatives que tenen amb les llicències esportives, la mutualitat de les assegurances per a la pràctica, les inscripcions en competicions regionals o estatals i els arbitratges. Cal destacar que durant l’any passat Almassora va aconseguir les 1.462 fitxes federatives entre totes les disciplines esportives del municipi.

Així, aquestes mesures del consistori busquen incrementar la participació de les dones en l’esport, l’accés des de totes les edats i principalment des de tots els grups socials. Aquesta destinació dels fons municipals també vol fomentar les competicions regulades per les diferents federacions, l’esport no federat i la promoció d’esdeveniments esportius que se celebren a Almassora.

Finalment, el regidor d’Esports, Sergio Gómez, ha declarat que “com cada any tornarem a premiar als clubs que aposten per educar esportivament als menors dins del respecte i la igualtat; a més, ajudem a les entitats que competeixen en categories nacionals i que tenen disciplines femenines”. “Estem de nou prop dels 200.000 euros en subvencions esportives, una xifra impensable fa uns anys”, ha afegit l’edil.