Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:04

Almassora ja està preparada per a 'trencar l'hora' amb la força de prop de 300 bombos i tambors

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 8 segundos

Noticias Relacionadas

A causa de les obres de conversió en zona de vianants de la Vila, qa la zona del carrer Sant Vicent, el recorregut de la tamborada es modifica

Almassora viurà la matinada d'aquest Dijous Sant un dels actes més emotius de la seua Setmana Santa, declarada festa d'interés turístic provincial. Davant el silenci sepulcral de centenars de persones en el cor de la Vila, Tambors de Passió trencarà l'hora en un impressionant i commovedor baluern que anuncia la mort de Jesús.

Prop de 300 tambors i bombos, abillats els seus portadors amb la túnica granada, insígnia de Tambors de Passió, ompliran la plaça Major en un acte que commou als presents. El convidat d'honor de la XVI Trencada de l'Hora d'Almassora és enguany l'entrenador del Vila-real C. F., Marcelino García Toral, que estarà acompanyat en tot moment pel president de Tambors de Passió, Damián Aguilella; l'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, i el diputat provincial d'Esports, Iván Sánchez.

El principal protagonista de la Trencada de l'Hora, a més del convidat d'honor, és el bombo gegant de 2,20 metres de diàmetre, que presideix i dona principi a l'esperat acte. Data de 2009, de la primera edició, sent el primer bombo gegant que va haver-hi en la Comunitat Valenciana.

L'alcaldessa, Maria Tormo, ha agraït a Tambors de Passió la seua contribució a continuar fent gran la Setmana Santa d'Almassora i ha convidat a tots els castellonencs a viure en directe un moment per al record, com és el que ofereix la Trencada de l'Hora al públic assistent.

Canvi de recorregut

Després de la Trencada de l'Hora, el recolliment i la religiositat prendran els carrers de la Vila, impregnades del perfum d'herbes aromàtiques, al pas de la comitiva de Tambors, donant pas al Divendres Sant de Passió amb la processó del Sant Enterrament com a acte central.

Cal recordar que, a causa de les obres de conversió en zona de vianants de la tercera fase de la Vila, que afecten especialment el carrer Sant Vicent, el recorregut de la tamborada es modifica. Així, el carrer principal d'anada i tornada serà Sant Joaquim. Així, es començarà en la plaça Major i la processó eixirà per Travessia d'Eiximeno, girarà per Verge dels Dolors, carrer Sant Joaquim, tornarà a girar per carrer Colón fins a la plaça de la Picaora, seguirà pel carrer Sant Quitèria, Trinitat i novament per Sant Joaquim, Verge dels Dolors i Travessia d'Eiximeno per a finalitzar novament en la plaça Major.