viernes, 3 de diciembre, 2021  |  
Almassora premiarà els millors horts urbans i ecològics amb motiu del seu desé aniversari Almassora premiarà els millors horts urbans i ecològics amb motiu del seu desé aniversari

- 31 mayo, 2017 -

Les parcel·les obriran al públic els tres primers dissabtes de juny Almassora premiarà els millors horts urbans i ecològics amb motiu del seu desé aniversari

Castellón Información

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almassora ha convocat un concurs per a triar els millors horts urbans ecològics mitjançant una votació popular dels visitants amb motiu del desè aniversari. Els assistents triaran ‘in situ’ les millors parcel·les. Al mateix temps, el consistori celebrarà unes jornades de portes obertes durant els tres primers dissabtes de juny.

El premi per als tres terrenys més votats constarà d’un val de 30 euros per a l’adquisició d’eines o articles de cultiu ecològic patrocinat per Caixalmassora. “Estem molt satisfets amb la cura de les parcel·les per part dels seus titulars, per la qual cosa creiem que el desè aniversari és un bon motiu per a obrir-les al públic d’Almassora i més si promocionem premis per a les millors”, ha declarat la regidora de Medi ambient, María José Tormo.

Els criteris de valoració per a l’elecció de la millor parcel·la són: cultiu de varietats locals, aprofitament de restes orgàniques en la parcel·la, ús eficient de l’aigua de reg, presència de la biodiversitat en la parcel·la, utilització d’elements naturals com canyes, entenimentades i uns altres, en lloc d’artificials com el plàstic, i finalment, un bon aspecte en termes generals.

D’altra banda, l’objectiu d’aquestes jornades de portes obertes també és donar a conèixer l’hort urbà a la ciutadania. Habitualment aquest espai municipal està tancat i reservat per als titulars de les parcel·les. Així, els terrenys estaran oberts des d’aquest dissabte per a rebre visites de gent interessada en l’agricultura. A més, les persones titulars de les parcel·les assistiran per a resoldre qualsevol dubte.

Durant la primera i segona jornada, 3 i 10 de juny, l’horari serà únicament al matí de 10.00 a 13.00 hores. L’últim dissabte, 17 de juny, les portes estaran obertes al matí en el mateix horari i també a la vesprada de 17.00 a 19.00 hores.

‘Hotel’ d’insectes

D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora ha decidit instal·lar un “hotel” d’insectes en l’hort urbà ecològic. Aquest consta d’acumulacions de cavitats artificials on els insectes poden instal·lar-se i reproduir-se per a pal·liar l’absència de refugis naturals. Els principals ocupants són abelles i vespes solitàries.

Whatsapp Telegram