Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

Almassora rebrà una subvenció de 70.000 euros per a contractar a persones aturades de llarga durada

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori incorporarà a vuit professionals majors de 30 anys a la plantilla municipal amb aquesta ajuda del Consell

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora rebrà una subvenció de 71.818,80 euros a través dels programes Emcord i Emcorp de la Conselleria de Treball per a la contractació de persones aturades de llarga durada i majors de 30 anys. Aquests fons permetran la incorporació de vuit treballadores i treballadors durant un termini de sis mesos.

Ambdues línies d’ajudes van dirigides a professionals sense formació específica, per la qual cosa el servei valencià d’ocupació Labora ha remès al consistori els perfils que reuneixen aquestes característiques i està previst que la selecció definitiva es formalitze durant la setmana vinent. Després de la incorporació a la plantilla municipal a principis de desembre, les persones contractades realitzaran tasques de neteja de camins, donaran suport al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) i percebran un salari de 900 euros bruts.

El regidor d’Ocupació, Roger Beltrán, ha destacat el “gran suport” que l’Ajuntament d’Almassora ha rebut per part del Consell per a la contractació de personal. “Durant aquest 2018, la Regidoria d’Ocupació ha gestionat més de 283.000 euros en subvencions dirigides a persones aturades i joves, tant amb formació superior com amb estudis bàsics”, ha recordat l’edil.

Les aportacions autonòmica seran complementades pel departament d’Ocupació amb prop de 72.000 euros, una xifra que situa la inversió total en aquests programes en 355.000 euros. “Donem l’oportunitat d’eixir del cicle de la desocupació a moltes persones i aquestes contractacions representen un impuls fonamental per a la reinserció en el mercat laboral”, ha apuntat Beltrán.

Cal recordar que el passat mes d’agost l’Ajuntament d’Almassora va contractar a 13 joves a través del programa Avalem Joves +, als quals donarà faena durant un any en diferents departaments municipals. Aquests professionals perceben un salari que oscil·la entre els 900 i els 1.500 euros bruts, en funció de la categoria en la qual exerceixen.

Pel que fa a les  línies pròpies de creació de treball, l’Ajuntament d’Almassora va dotar el Pla d’Ocupació Municipal de 2018 amb un total de 112.215,75 euros. De les quinze persones que es van incorporar el passat mes de juny a la plantilla, set treballen com a peons en tasques de neteja i manteniment, mentre que altres vuit exerceixen funcions de conserge o recepcionista en centres esportius i educatius, el SIAC o l’Ateneu Jove. D’altra banda, la Regidoria d’Ocupació va activar a l’abril de 2018 la tercera edició de Bec-Almassora Futur, un programa orientat a oferir pràctiques remunerades a estudiants universitaris i del qual enguany s’han beneficiat 11 joves del municipi.