Noticias Castellón
miércoles, 04 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

Almassora opta als premis de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al Bon Govern per la compra de desfibril·ladors

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

La localitat va ser pionera en l’adquisició d’equips d’emergències i Galí ha destacat l’impacte positiu d’aquest projecte en la qualitat de vida de la població

Castellón Información 

L’Ajuntament d’Almassora opta al guardó de la primera edició dels premis al Bon Govern que concedeix la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) pel projecte pioner d’implantació de desfibril·ladors en edificis públics. En concret, la localitat opta al reconeixement en la categoria ‘Fomente de la salut pública’, objectiu final d’aquests equips d’emergència.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha destacat l’impacte positiu d’aquest projecte en la qualitat de vida de la població, “que està més segura des que comptem amb aquests equips tant en el casc urbà com en la platja, com a mostra que en 2017 s’utilitzaren fins a en set ocasions”. De fet, la memòria de Policia Local que avala la candidatura del municipi incideix en els objectius aconseguits per a beneficiar al conjunt de la societat.

L’Ajuntament d’Almassora també ha aportat una memòria de l’actuació, el pressupost invertit i l’exemple que ha suposat per a altres administracions, com la Diputació de Castelló, que s’han sumat al projecte posteriorment. “Per açò considerem que reunim els mèrits necessaris per a aconseguir un reconeixement d’aquest tipus després d’implantar una pràctica que té un impacte directe en la millora de la salut pública”, segons ha assenyalat el regidor de Seguretat Pública, Roger Beltrán.

D’altra banda, tota la plantilla de la Policia Local ha rebut formació específica en l’ús dels equips desfibril·ladors semiautomàtics externs i nocions bàsiques de reanimació cardio-pulmonar per part de personal sanitari qualificat per a garantir la utilització adequada dels equips en cas de necessitat.

A més, des de 2017 l’Ajuntament d’Almassora disposa d’unitats per a prevenir morts per ennuegament, equips per a realitzar el boca a boca i quatre nous desfibril·ladors, aportats per la Diputació, que se sumen als quals ja tenia el consistori. Al llarg de l’any passat, la Policia Local va utilitzar els desfibril·ladors en set ocasions. “Amb la mobilitat que permet el vehicle patrulla es dóna una immediata cobertura a requeriment a la població no domiciliada, que per raons laborals o d’oci es troba en la població, amb el que els potencials usuaris s’eleven a 30.000”, abunda la candidatura d’Almassora.

Aquesta primera edició dels premis al Bon Govern “és una mostra del compromís del municipalisme valencià per a aconseguir governs locals responsables, oberts, eficaços i adequats a les necessitats socials”, assenyala la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.