Noticias Castellón
lunes, 20 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Almassora millora el sistema de recollida de residus amb la incorporació de 3 camions

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament d'Almassora trau a licitació el subministrament de tres camions per a prestar el servici de recollida de bioresidus. Amb este contracte es pretén satisfer la implantació de noves recollides separades i millora de les existents.

En concret, l'objecte del contracte és el subministrament d'un camió recollidor compactador de càrrega bilateral (3 eixos), un camió recollidor compactador de càrrega posterior (3 eixos) i un camió tipus bolquet de caixa oberta (2 eixos).

El regidor de Gestió de Residus, Juan Luis Marín, ha explicat que estos camions s'incorporaran al nou servici de recollida que pròximament licitarà l'Ajuntament per a adaptar-se a les normatives de residus encaminades a avançar en una economia circular. “És important que els ciutadans ens conscienciem sobre la necessitat mediambiental de reciclar i adaptem nous hàbits”, ha indicat Marín, qui ha recordat que les administracions tenen l'obligació d'anar adaptant-se als reglaments sobre el tractament de residus.

La convocatòria d'esta licitació es duu a terme amb tramitació anticipada, d'acord amb la planificació prèvia a l'obtenció d'un préstec destinat a finançar l'adquisició dels camions requerits. Esta estratègia té com a finalitat iniciar el procés de selecció del proveïdor de manera anticipada, permetent una gestió àgil i eficient una vegada s'obtinga el finançament requerit.

El pressupost de licitació ascendeix a 871.200 euros, IVA inclòs. El termini màxim de lliurament del subministrament serà de 270 dies naturals, iniciant-se el seu còmput l'endemà de la formalització del contracte, per al conjunt de les tres unitats a subministrar.

Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

L'adquisició d'estos vehicles forma part d'un projecte de major envergadura per a impulsar la recollida selectiva en la localitat, que contempla també l'adquisició de material per a la recollida de la fracció orgànica generada en els habitatges i mitjançant contenidors amb identificació d'usuari, l'adquisició de biotrituradora, l'elaboració de material de sensibilització i comunicació associat al projecte. L'import total ascendeix a 1.526.410 euros (sense IVA), dels quals l'import subvencionat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU és de 558.790,87 euros.