miércoles, 27 de octubre, 2021  |  
Almassora gaudirà a partir d’ara d’un mesurador de partícules al polígon industrial del Serrallo Almassora gaudirà a partir d’ara d’un mesurador de partícules al polígon industrial del Serrallo

- 30 noviembre, 2019 -

L'equip se situarà al camí Om Blanc de la platja, com va informar el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer Almassora gaudirà a partir d’ara d’un mesurador de partícules al polígon industrial del Serrallo

L’equip quedarà situat en el camí Om Blanc de la platja, tal com es va comprometre el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer

Castellón Información

La Conselleria de Transició Ecològica instal·larà un mesurador de partícules del polígon del Serrallo en el terme municipal d’Almassora. En concret, l’equip quedarà situat en el camí Om Blanc de la platja, tal com es va comprometre el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, durant la reunió mantinguda aquesta setmana amb l’alcaldessa, Merche Galí; la regidora de Territori, Carmina Martinavarro; i una representació de l’associació de veïns Platja d’Almassora.

El nou mesurador ampliarà la seguretat en la qualitat de l’aire que en l’actualitat ja controla l’equip instal·lat al costat del Serrallo, en concret dins del complex portuari. Segons va indicar Piquer, el dispositiu mesurarà els contaminants orgànics persistents (COP), és a dir, les substàncies químiques resistents a la degradació que poden transportar-se a gran distància de la font. També controlarà l’emissió de la resta de partícules procedents de les indústries del complex petroquímic.

Les representants municipals es van mostrar molt satisfetes per la decisió de la Generalitat Valenciana que cedirà un equip que controlaran els tècnics de l’Ajuntament d’Almassora en col·laboració amb la Conselleria de Transició Ecològica. Les dades incrementaran la seguretat per a la ciutadania del districte marítim, alguns d’ells residents a escassos metres de la planta indústria.

Al temps, les parts van abordar una modificació sobre el projecte entregat de pantalla verda per a canviar algunes espècies arbòries i les representants municipals van traslladar l’avanç de l’estudi topogràfic i l’expedient d’expropiació per a l’adquisició de terrenys al costat del polígon. A més, Galí va mostrar la seua intenció de reunir-se juntament amb el Consell i el president de la Diputació, José Martí, per a tractar la millora dels vials d’accés a la platja d’Almassora.

“Un nou mesurador per a controlar la qualitat de l’aire, els avanços de la pantalla verda i el projecte de millora de les carreteres són temes prioritaris per a la platja d’Almassora, un espai on amb el ‘boom’ immobiliari l’Administració va permetre una construcció desaforada i sens dubte irresponsable que ens ha portat a la situació actual”, ha declarat l’alcaldessa d’Almassora.

 

Whatsapp Telegram