viernes, 21 de enero, 2022  |  
Almassora obri el Mercat de la Taronja per activar la compra directa de cítrics locals Almassora obri el Mercat de la Taronja per activar la compra directa de cítrics locals

- 1 noviembre, 2020 -

El mercat ocuparà la plaça d'Espanya tots els diumenges fins a finalitzar la campanya cítrica Almassora obri el Mercat de la Taronja per activar la compra directa de cítrics locals

El mercat ocuparà la plaça d’Espanya tots els diumenges fins a finalitzar la campanya cítrica

Castellón Información

Almassora ha inaugurat aquest matí la IX edició del Mercat de la Taronja en la plaça d’Espanya. L’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Comerç, Javier Martí, han acudit a la inauguració amb l’objectiu de fer costat a tots els agricultors locals durant la campanya cítrica que acaba de començar. El mercat, que comptarà amb horari tots els diumenges des de les 9 hores fins a les 13 hores, estendrà la seua presència fins a acabar amb les existències dels llauradors d’Almassora.

La Regidoria de Comerç, amb la col·laboració de la cooperativa San José, cerca activar la compra directa de cítrics locals sense intermediaris, sense productes pesticides, directa de l’arbre a les cases dels clients. Així la gerent de la cooperativa, Carmina Jorques, i el president, Miguel Serra, han acudit també a fer costat als agricultors.

D’aquesta manera, totes dues entitats aposten pel producte local de qualitat, amb preus molt econòmics i amb moltes varietats de taronges al llarg de la temporada agrícola. A més, excepte inclemències meteorològiques, el Mercat de la Taronja no fallarà a la seua cita cada diumenge ininterrompudament.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha pogut comprovar la qualitat del producte local i ha animat als veïns d’Almassora a realitzar la compra de cítrics en aquest mercat “els compradors que s’acosten a aquests llocs compraran taronges de la nostra terra, a un preu just, de temporada i sobretot agafades de l’arbre aquest mateix matí o la vesprada anterior”, ha declarat la primera edil.

D’altra banda, els agricultors, de la mà de la cooperativa San José, han confirmat que tots els productes que vendran en el Mercat de la Taronja estan lliures de plagues i compleixen amb els estàndards comercials de qualitat, amb l’afegit que no existeixen intermediaris entre el consumidor i el productor. A més, amb l’objectiu de fomentar l’alimentació saludable, els llauradors exposaran durant la campanya les diferents varietats de cítrics que recullen dels seus horts.

Cal recordar que la normativa per a inscriure’s en el Mercat de la Taronja com a venedor és molt clara: poden participar llauradors d’Almassora que tinguen els seus horts en el municipi o bé a Castelló, Vila-real, Onda o Borriana; també poden participar aquells que no siguen veïns locals però tinguen els seus terrenys en el terme d’Almassora. Cal destacar que a causa de la situació sanitària actual propiciada per la pandèmia de la Covid-19, el recinte mercantil està barrat i compta amb un dispensador de gel hidroalcohòlic en l’entrada i en l’eixida.

Whatsapp Telegram