Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Almassora aposta per l'envelliment actiu per a donar resposta a l'esperança més gran de vida

Tiempo de Lectura: 3 minutos

Noticias Relacionadas

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials ha visitat, al costat de l'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, la residència municipal de la tercera edat Vicente Vilar Morellá

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, acompanyada de l'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, ha destacat la importància de “millorar la qualitat de l'envelliment” i donar una resposta a eixa major esperança de vida de les societats modernes i avançades. Aquestes declaracions han tingut lloc durant la visita a la residència municipal de la tercera edat Vicente Vilar Morellá.

La vicepresidenta segona a més ha insistit que des de la Conselleria l'atenció a les persones majors se centra a implementar totes les mesures i recursos necessaris "per a atendre les diverses realitats i necessitats i revalorar la seua participació en la societat".

“Treballem per a avançar en la construcció d'una societat per a totes les edats basada en la consolidació dels drets relacionats amb el benestar i la qualitat de vida de les persones majors", ha afegit. En aquest sentit, ha recordat també que és necessari fomentar la creació de polítiques que promoguen un envelliment actiu i saludable.

Cal recordar que, en la Comunitat Valenciana, segons dades de l'Institut Valencià d'Estadística corresponents a 2022, prop del 20% de la població té més de 65 anys, cosa que significa 1.000.000 de persones. Per això, ha assenyalat que l'evolució demogràfica suposa un "repte per a les polítiques actuals" i "cal actuar en conseqüència".

En aquest sentit, la vicepresidenta segona ha destacat els reptes que s'abordaran des del departament que dirigeix com són “mesures de prevenció i intervenció” en els casos de la soledat no desitjada; disminució de la bretxa i la burocràcia digital; foment de la participació activa i la visibilització de les persones majors en tots els àmbits de la societat, entre altres.

Per part seua, l'alcaldessa d'Almassora ha destacat que l'objectiu és “potenciar que els usuaris mantinguen i amplien les relacions personals i participen, en la mesura en què els siga possible, en la vida del centre i el seu entorn comunitari”. Així, la residència municipal compta amb plans d'animació sociocultural, de fisioteràpia i d'estimulació cognitiva, dirigits i supervisats per professionals especialitzats.

“La nostra residència té implantat el Sistema Bàsic de Qualitat, a través del qual s'avalua anualment el seu funcionament i gestió. Anualment, es realitzen enquestes de satisfacció dirigides als familiars dels residents, al personal i als mateixos residents. Volem conéixer la seua opinió perquè ens és d'utilitat per a avaluar el funcionament del servici i plantejar una millora en la qualitat”, ha apuntat l'alcaldessa.

Residència Vicente Vilar Morellá

La residència Vicente Vilar Morellá fa 23 anys que està en funcionament i té capacitat per a 56 persones, a més dels 15 usuaris del centre de dia. Totes les places que ofereix estan concertades amb la Generalitat. Així mateix, disposa de 28 habitacions dobles, totalment equipades i adaptades a les necessitats sociosanitàries dels usuaris.

En aquesta residència les persones majors mantenen i milloren la seua qualitat de vida, ja que s'afavoreix la integració social i l'adaptació al mitjà residencial al mateix temps que es potencien els vincles socials, familiars i afectius.

La plantilla del centre està formada per prop de 60 treballadors entre personal directiu, sanitari i administratiu.

Signatura en el llibre d'honor
Després de la visita a la residència, la vicepresidenta ha acudit a l'Ajuntament, on ha signat en el llibre d'honor acompanyada de l'alcaldessa, qui li ha agraït el compromís mostrat amb Almassora.