Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 18:18

Almassora inicia la primera fase de la reforma del col·legi Cardenal Cisneros amb la renovació de la coberta

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

L'actuació ja finalitzada evitarà filtracions en cas de fortes pluges. Ara els treballs se centraran en la construcció d'una nova cuina i la remodelació de l'àrea de consergeria.

Les obres de reforma del col·legi Cardenal Cisneros d'Almassora avancen a molt bon ritme. L'alcaldessa, Maria Tormo, i el regidor d'Educació, Vicente Blay Casino, han supervisat el transcurs d'uns treballs que ja han completat la primera fase del projecte previst amb la renovació de la coberta per a garantir un correcte aïllament tèrmic i evitar filtracions en cas de fortes precipitacions.

Ara l'actuació se centrarà en la construcció d'una nova cuina perquè es puga elaborar en el mateix centre el menú diari per a prop de 180 escolars. D'igual mode, la intervenció també preveu la remodelació de l'àrea de consergeria per a tindre una millor visibilitat i el canvi de la caldera de la calefacció.

El projecte de reforma del col·legi Cardenal Cisneros compta amb un pressupost pròxim als 500.000 euros. Les obres s'estan desenvolupant en paral·lel a l'activitat lectiva, mantenint totes les normes de seguretat.

“És important que unes obres tan necessàries i reivindicades per la comunitat educativa d'este centre prosseguisquen a bon ritme i puguen completar-se en els terminis previstos perquè alumnes i professors disposen com més prompte millor de les millores”, ha afirmat l'alcaldessa.

En este sentit, el regidor d'Educació ha remarcat que els terminis d'execució arrepleguen que l'actuació puga estar llesta després de l'estiu.

Construcció del nou IES Álvaro Falomir

Quant a la renovació d'infraestructures educatives a Almassora, també avancen a bon ritme les obres del nou IES Álvaro Falomir, l'actuació de major envergadura en l'àmbit econòmic de les efectuades en la localitat en comptar amb un pressupost de 13.937.921,24 euros. Les previsions apunten al fet que un dels nous edificis puga estar completat a la fi d'este mateix any.

El futur institut tindrà 24 unitats d'ESO, huit de Batxillerat i dos de cicles formatius, a més de laboratoris, biblioteca, cafeteria, despatxos, zona administrativa i banys adaptats.