Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 16:43

Advertisement
Advertisement

Almassora homenatja als herois caiguts de 1810

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

A l’acte commemoratiu també han estat el primer edil de Vila-real, José Benlloch, i les regidores de Castelló Pilar Escuder i Mónica Barabás

Almassora, Castelló i Vila-real s’han unit aquest matí en la glorieta als Herois del 9 de març de 1810 per a homenatjar els caiguts en la batalla contra les tropes de Napoleó en la Guerra de la Independència. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha exercit com a amfitriona d’un acte al qual també han assistit el primer edil de Vila-real, José Benlloch, i les regidores de Castelló Pilar Escuder i Mónica Barabás, al costat d’altres representants municipals.

Els munícipes han depositat corones de llorer als peus del monòlit en honor de les 150 persones de les tres localitats que van perdre la vida en la batalla per a frenar l’avanç de les tropes napoleòniques. Galí ha mostrat els escuts que custodien la pedra i que representen als tres municipis en aquest accés a Almassora i d’enllaç amb Vila-real i Castelló que hui, més de 200 anys després, ha tornat a recordar als caiguts en la contesa.

“Ho van fer de manera rudimentària, amb els estris que tenien a mà, per a defensar la seua terra, que hui és nostra, del setge”, ha recordat hui l’alcaldessa d’Almassora.

‘alçament popular va fructificar en aquella jornada de 1810 i en la d’aquest matí, les tres localitats han enaltit el seu valor front les tropes de Napoleó. “Ho fem amb un acte molt senzill, però carregat de simbolisme”, en paraules de Galí.

Advertisement
Advertisement