Noticias Castellón
domingo, 04 de diciembre del 2022 | Última actualización: 01:39

Almassora formarà a persones amb diversitat funcional per a facilitar la seua incorporació al mercat laboral

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

El centre Dinserta està destinat a la formació de dones, residents desocupats i, per primera vegada en la localitat, a la inclusió de persones amb diversitat funcional

Dinserta, centre especial d'ocupació homologada per la Generalitat Valenciana a través del servei Labora, activarà el primer projecte destinat a la formació de persones amb diversitat funcional a Almassora. Els Serveis Socials municipals derivaran als candidats per a realitzar tallers durant sis mesos per a facilitar la seua incorporació al mercat laboral.

L'establiment, situat al carrer Boqueras, 111 està destinat a la formació de dones, residents desocupats i, per primera vegada en la localitat, a la inclusió de persones amb diversitat funcional. Aquest curs superior començarà al desembre i durarà sis mesos, segons ha indicat la regidora de Serveis Sociales, María José Tormo, després de la seua visita a les instal.lacions.

El temari de les classes s'adaptarà a les capacitats de l'alumnat per a formar-lo adequadament en gestió empresarial amb, per exemple, l'elaboració de factures o la prevenció de riscos laborals. La finalitat del mòdul és que l'estudiantat aconseguisca els coneixements necessaris per a trobar ocupació en una pime o en el departament d'administració d'una empresa.

La programació inclourà un altre mòdul per a residents sense treball del municipi i un taller d'ofimàtica per a dones. Així, el veïnat inscrit com a demandant d'ocupació millorarà la seua competitivitat en l'àmbit empresarial i augmentarà les probabilitats de trobar un ofici. L'objectiu passa per crear una estratègia que augmente els seus recursos i amplie les seues probabilitats de trobar un ofici ajustat als seus coneixements i a les necessitats del mercat laboral.

D'aquesta manera, les classes per als residents desocupats del municipi també s'enfocaran en la gestió empresarial aplicada a les noves tecnologies. Per part seua, el taller de formació en capacitació digital per a dones començarà a l'octubre amb 40 hores lectives. Les alumnes aprendran el funcionament bàsic de l'ordinador, adquiriran coneixements d'ofimàtica i navegaran per les xarxes socials, entre altres activitats.

El requisit principal per a poder accedir a aquests mòduls gratuïts consistirà a estar inscrit com a demandant d'ocupació. Cadascun dels tallers tindrà una capacitat de 25 persones, que podran inscriure's en les activitats des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, també a partir del portal Lobora de la Generalitat o bé per compte propi des de la pàgina web. La prematrícula ja està disponible en la web.