Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 02:46

Almassora formalitza l’Acord del Personal Funcionari i el Conveni Laboral després de set anys de negociacions

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

Entre les mesures acordades figuren baixes de paternitat de sis setmanes i la integració del Pla d’Igualtat i l’acord haurà de ser ratificat pel ple

Castellón Información 

L’Ajuntament d‘Almassora ha formalitzat la firma de l’Acord Marc del Personal Funcionari i el Conveni de Personal Laboral després de set anys de negociacions. Els representants d’UGT, CCOO, STAS-Intersindical Valenciana i la Comissió Negociadora designada pel consistori han rubricat el document junt amb l’alcaldessa, Merche Galí, el regidor de Personal, Roger Beltrán, i l’edil d’Hisenda, Santiago Agustí. L’acord haurà de ser ratificat pel ple en la pròxima sessió ordinària.

Les parts implicades han celebrat la culminació d’un procés que va començar en 2011 i que ha sigut possible gràcies a “l’espenta que hem donat en esta legislatura a les negociacions per a aconseguir l’aplicació de mesures de garantisquen els drets i el compliment de les obligacions de tot el personal i que satisfacen totes les parts”, ha destacat Beltrán. Entre les mesures acordades destaquen la introducció de la baixa per paternitat, que s’estén a sis setmanes, així com la de les accions arreplegades en el Pla d’Igualtat per a Empleats i Empleats de l’Ajuntament d’Almassora.

Un dels pilars que ha volgut reforçar aquest nou conveni és la formació i el perfeccionament professional del personal públic per a així millorar “la qualitat del servei i l’atenció a la ciudadanía”, com ha explicat el regidor delegat de Personal. Així, doncs, el text regula la concessió de permisos per a l’assistència a cursos que se celebren fora de l’administració municipal i que estiguen inclosos en els plans de formació contínua als quals s’adherisca l’Ajuntament. També queda regulat com a temps de treball aquell que s’empre a assistir a jornades i seminaris i a accions formatives i de reciclatge professional impulsades pel mateix consistori.

Un altra de les novetats d’este conveni serà l’aplicació de les prestacions socials i sanitàries, que es realitzarà en funció del salari de cada professional. La modificació permetrà que els treballadors i les treballadores amb retribucions més baixes es beneficien en major grau d’estes ajudes per a estudis, tractaments sanitaris o per discapacitat de familiars.

Així mateix, el personal municipal cobrarà el 100% del salari durant els períodes de baixa per incapacitat temporal i aquells que s’incorporen després d’un tractament de radioteràpia o quimioteràpia podran fer-ho de manera progressiva. Esta situació també serà aplicable a altres tractaments vinculats a malalties greus. En l’apartat de mobilitat, s’arrepleguen supòsits com a motius de salut, embaràs o violència de gènere, casos en què el personal podrà sol·licitar una modificació de les funcions o un trasllat del seu lloc de treball.»